Banii sunt deocamdată la Dinamo doar în promisiuni, asta în timp ce Jerry Gane rămâne cu tot mai puțini fotbaliști pe care să-i treacă pe foaia de joc. În timp ce situația este tot mai dificilă la gruparea din Ștefan cel Mare, Pablo Cortacero vine cu o nouă serie de angajamente și planuri mărețe pentru formația din Liga 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre mărirea de capital de la finalul lunii decembrie

"Sper ca în aceste zile să intre mărirea de capital de 5 milioane de euro. Nu știu de ce lumea vorbește că Dinamo va ajunge la faliment. Pe 21 decembrie am făcut mărirea de capital și sunt 30 de zile în care trebuie să intre banii.

Dacă nu vor intra cele 5 milioane de euro, putem discuta despre altceva, dar până atunci mi se pare ireal să discuți despre faliment. Sunt oameni care probabil scot tot felul de lucruri pentru alte interese. Vrem să intre această mărire de capital de 5 milioane de euro, acum" - Pablo Cortacero, pentru Prosport.

Altă promisiune: 5 milioane de euro în luna mai

"Apoi, în mai, vom face o altă mărire a capitalului, tot cu 5 milioane de euro, pentru a scăpa de toate datoriile și pentru a avea un club sănătos din punct de vedere financiar.

Când intră prima mărire de capital și ceilalți acționari vor trebui să contribuie cu sumele care le revin procentual, DDB (Doar Dinamo București, supoterii lui câinilor) cu 20 și ceva la sută și Nicolae Badea cu 7 și ceva la sută" - Pablo Cortacero.

Încearcă să îi liniștească pe jucători

„Am vorbit cu jucătorii, încercăm să îi liniștim, să mai aștepte câteva zile. Vor intra 5 milioane de euro, după ce perioada aceasta, când s-a lucrat mai puțin, s-a terminat.

Le-am cerut să nu plece pentru că vor fi plătiți toți. De acolo, totul se va liniști, pentru că noi vom face tot ce trebuie să facem. Nu vreau să vorbesc foarte mult acum, îmi doresc să intre banii și apoi să discutăm pe larg" - Pablo Cortacero.

A plătit sute de mii de euro pentru a acoperi unele datorii

"De când am venit la Dinamo am plătit sute de mii de euro doar pentru a acoperi datorii din procese la FIFA. Nu se poate permite așa ceva. Nu se mai poate ajunge acolo, pentru că îți pot bloca transferurile viitoare, îți pot lua puncte în clasament. Este foarte delicată situația.

Din acest motiv am vrut să ne înțelegem și cu Contra înainte ca el să își depună memoriul. Avem un acord și va primi banii pe lunile pe care le-a muncit. Clubul va face asta cu toată lumea, va achita tot ce s-a lucrat efectiv. De asta am făcut tot posibilul să avem acorduri cu fiecare în parte", a completat Cortacero.

Liga 1: Fără bani, dar cu rezultate - Dinamo a început anul cu o victorie (2-0 vs Hermannstadt)