Tehnicanul Dan Petrescu a semnat un contract valabil un an şi jumătate, cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon, cu Kayserispor.

Dan Petrescu, la KayserisporFoto: kayserispor.org.tr

Anunțul celor de la Kayserispor

"Bine ai venit, Dan Petrescu! Clubul nostru a ajuns la un acord cu tehnicianul Dan Petrescu pentru un an şi jumătate cu opţiune pentru încă un an. Să fie într-un ceas bun acest acord. Le urăm succes domnului Petrescu şi echipei sale", a anunţat clubul turc.

Antrenorul Dan Petrescu a ajuns, duminică, în Turcia, pentru a prelua conducerea tehnică a echipei Kayserispor.

Venit de la Dubai, unde s-a aflat în vacanţă, Petrescu a mers de la aeroportul din Kayseri (centrul Turciei) la complexul sportiv al echipei pentru a se întâlni cu preşedintele clubului, Berna Gozbaşi, şi cu alţi membri din conducerea grupării.

"Sunt foarte încântat pentru că e prima dată lucrez la un club din Turcia. Aştept cu nerăbdare să muncesc pentru a menţine Kayserispor în prima ligă. Am fost în contact cu preşedintele în ultimele 2 săptămâni. Am urmărit ieri meciul şi sunt foarte mulţumit de rezultat (n.r. - 1-0, acasă, cu Malatyaspor)" - Dan Petrescu, la sosire, potrivit hurriyet.com.tr.

Petrescu va conduce, luni, primul antrenament. Tehnicianul român îl înlocuieşte la Kayserispor pe Samet Aybaba.

Trei jucători români la Kayserispor

După 17 partide disputate, echipa la care sunt legitimaţi Cristian Săpunaru, Silviu Lung şi Denis Alibec ocupă locul 18, retrogradabil, cu 16 puncte, la trei punte de Genclerbirligi, de pe locul 17, care asigură menţinerea în prima ligă turcă.

Trei titluri de campion cu CFR Cluj

În vârstă de 53 de ani, Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj la 20 noiembrie 2020, iar locul acestuia a fost luat de Edward Iordănescu.

El şi-a început al doilea mandat la CFR Cluj în martie 2019. Sub conducerea lui, echipa a câştigat campionatul în sezoanele 2018/2019 şi 2019/2020 şi s-a calificat în grupele Ligii Europa după fiecare titlu.

Petrescu a mai condus CFR Cluj în sezonul 2017/2018, când de asemenea echipa a câştigat campionatul.

Pe cine a pregătit în cariera de antrenor

El a mai antrenat în carieră formaţiile Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureş, Jiangsu Suning, Al Nasr şi Guizhou Henfeng, transmite News.ro.