Gaziantep a pierdut meciul cu Sivasspor (1-2) și a întrerupt o serie de 15 meciuri fără înfrângere. La finalul confruntării, Marius Șumudică a făcut spectacol la conferința de presă, tehnicianul reproșându-le șefilor săi că nu îl apreciază și că oferta de prelungire a contractului este una inferioară din punct de vedere financiar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Șumudică despre oferta de prelungire a contractului

  • "Se vorbesc multe despre mine în social media. Se spune că alerg după bani. Aş vrea ca Turcia să ştie că nu este adevărat. Dacă eram ahtiat după bani în acest moment aş fi fost antrenorul altei echipe. S-a spus că clubul mi-a propus un nou contract, cu un salariu mai bun, dar nu este adevărat.
  • Am avut o şedinţă cu preşedintele, ieri. A vrut micşorarea salariului meu cu 10%. Nu pot accepta asta. Le-am dat din propriul buzunar prime în valoare de 80.000 de euro jucătorilor. Am dat banii cu plăcere. Preşedintele a zis: ‘Le dai jucătorilor. De ce nu dai pentru club?’.
  • Este greu să continuăm astfel. Nu le-am dat un răspuns. Apoi au venit la mine şi mi-au propus 80.000 de euro în plus, iar aceşti 80.000 de euro să îi împart la opt oameni. Salariul meu este de 600.000 de euro.
  • Nu înţeleg cum i se poate face o astfel de propunere unui antrenor care a obţinut succese. Iubesc această ţară şi vreau că continui în Turcia. Voi rămâne până la sfârşitul sezonului.
  • Este dificil să lucrez cu oameni care nu mă respectă. Se vede ce am făcut eu aici. Retrogradează echipa de vor ca salariul să îmi scadă cu 10 la sută? Asta este răsplata pentru ce am făcut?
  • Dacă dumneavoastră v-ar veni o propunere de micşorare a salariului aţi accepta? Eu privesc această propunere ca o jignire. Sunt aici până la sfârşitul sezonului, apoi nu ştiu ce va fi. Am respins oferta din Arabia Saudită. O să-mi sun soţia şi o să-i cer să trimită bani. O să ajut clubul" - Marius Șumudică, citat de News.ro.

Ce răspunde conducerea clubului Gaziantep

"La finalul discuţiilor, în ceea ce priveşte contractul antrenorului nostru Marius Şumudică, care expiră la 30 mai 2021, s-a propus un nou acord, ţinându-se cont de condiţiile de pandemie, cu salariul mărit într-o anumită măsură, în conformitate cu bugetul clubului nostru.

Board-ul clubului a reiterat faptul că vrea să colaboreze cu antrenorul Marius Şumudică şi în perioada următoare şi aşteaptă răspunsul antrenorului nostru la această ofertă", se arată pe site-ul clubului din Gaziantep.

Cine are dreptate?

"În fiecare săptămână, după fiecare meci, el vrea contract. Este posibil aşa ceva? Nu am cerut micşorarea salariului lui Şumudică. Antrenorul nostru ne costă 1,2 milioane de euro, dar el vrea de la noi 1,6 milioane de euro. Care antrenor din Turcia ia atât de mulţi bani?

Inclusiv Fatih Terim, care a câştigat Cupa UEFA. Este posibil aşa ceva? Apoi iese la televizor şi spune: ‘Să ştie Turcia” De fapt Turcia să ştie aceste lucruri. Îşi asumă toate reuşitele. Este posibil aşa ceva?” - Mehmet Buyukekşi, preşedintele Gaziantep FK, potrivit haberturk.com.

Clasament:

1 Besiktaș 34 puncte / 16 meciuri

2 Fenerbahce 32 / 16 meciuri

3 Gaziantep 31 / 17 meciuri

4 Alanyaspor 30 / 17 meciuri

5 Galatasaray 30 / 16 meciuri etc.

De știut:

  • Este al nouălea gol marcat în campionat de Maxim, acesta având o reușită și în Cupa Turciei.
  • Formația pregătită de Marius Șumudică a avut o serie fantastică de 15 meciuri fără înfrângere în campionat. Gaziantep a mai pierdut o singură dată în această stagiune, 1-3 cu Galatasaray în deplasare (pe 12 septembrie 2020).

VIDEO Seria invincibilității oprită pentru Marius Șumudică - Gaziantep pierde, Alexandru Maxim înscrie din nou