Parchetul din Versailles a anunţat, joi, că atacantul francez al echipei spaniole de fotbal Real Madrid, Karim Benzema, va fi judecat, alături de alte patru persoane, în afacerea de şantaj la adresa fostului său coechipier Mathieu Valbuena, denumită de presă "sextape", informează cotidianul L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Benzema este acuzat de tentativă de şantaj. Internaţionalul francez este suspectat că l-a determinat pe mijlocaşul formaţiei Olympiacos Pireu şi fostul coechipier din echipa Franţei să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

Alţi patru bărbaţi sunt, de asemenea, inculpaţi în acest caz pentru tentativă de şantaj, iar unul dintre ei şi pentru abuz de încredere.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină.

Benzema era acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

În decembrie 2015, atacantul Realului a fost suspendat din naţională de Federaţia Franceză de Fotbal şi nu a mai jucat de atunci la prima reprezentativă, potrivit News.ro.