Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc între 1 și 11 februarie, în Qatar, cu o întârziere de câteva săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus.

Mondialul CluburilorFoto: fifa.com

O echipă feminină de arbitri a fost nominalizată în premieră pentru Cupa Mondială a Cluburilor, a anunţat luni FIFA, scrie Reuters.

Trio-ul feminin, condus de brazilianca Edina Alves Batista, alături de compatrioata sa Neuza Back şi argentinianca Mariana de Almeida, va fluiera la evenimentul masculin ce va avea loc în Qatar între 1 şi 11 februarie.

Pentru această competiţie, FIFA a nominalizat 7 arbitri, 12 asistenţi şi şapte asistenţi video.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea partidelor va avea loc la Zurich pe 19 ianuarie.

Echipa germană Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, va fi reprezentanta Europei.

Cupa Mondială a cluburilor, prevăzută iniţial în decembrie, va avea loc în Qatar între 1 şi 11 februarie 2021, anunţa în noiembrie FIFA.

Din cauza pandemiei de coronavirus, mai multe cupe continentale au început cu întârziere, astfel încât a fost nevoie de amânarea Mondialului cluburilor, turneu la care iau parte câştigătoarele competiţiilor continentale şi campioana en titre a ţării organizatoare.

Ediţia de anul trecut a Mondialului cluburilor a fost câştigată de Liverpool, după o finală cu Flamengo, transmite Agerpres.