​Brazilianul Cleber Arado, fostul idol al echipei de fotbal Coritiba la finele anilor '90, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 48 ani, fiind victima noului coronavirus, a anunţat clubul din statul brazilian Parana, citat de EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arado a fost internat la sfârşitul lunii noiembrie într-un spital din Curitiba, ca urmare a complicaţiilor provocate de Covid-19, însă starea sa s-a înrăutăţit în ultimele zile din cauza unei pneumonii, transmite Agerpres.

Primarul din Curitiba, Rafael Greca, a decretat doliu oficial în oraş în urma morţii fotbalistului, care a fost golgheterul echipei "verzilor", cu care a câştigat Campionatul Paranaense în 1999, ajutând-o să pună capăt unei perioade de un deceniu fără niciun titlu regional.

În perioada petrecută la echipa Coritiba, Cleber Arado a marcat în total 45 de goluri.

Brazilia a înregistrat până în prezent 7,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 195.000 de decese, printre victime numărându-se şi alte personalităţi din lumea fotbalului, între care şi Rene Weber, fostul jucător al echipelor Fluminense şi Vitoria Guimaraes, care a cucerit medalia cu argint cu selecţionata Braziliei la Jocurile Olimpice din 1984.