​Jurgen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool, actualul lider al campionatului de fotbal al Angliei, consideră că responsabilii Premier League trebuie să evite o întrerupere a competiţiei, în ciuda numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, informează Reuters.

Jurgen KloppFoto: liverpoolfc.com

Tehnicianul german este pregătit pentru o eventuală oprire a competiţiei, în actualul context, însă consideră că măsurile aplicate pentru combaterea răspândirii Covid-19 sunt suficiente pentru asigurarea continuităţii acesteia, potrivit Agerpres.

"Nu sunt specialist, însă trebuie să facem totul pentru ca Premier League să nu se oprească şi consider că lucrurile funcţionează bine. Este de înţeles să avem îngrijorări, dar facem totul pentru ca băieţii să rămână în siguranţă şi cred că competiţia poate continua. Oamenii vor să o urmărească şi, în acest caz, noi nu facem parte din societate, pentru că în mod normal suntem izolaţi, mergem la terenul de antrenament şi respectăm toate regulile, aşa încât consider cu adevărat că putem merge mai departe", a declarat Klopp înaintea meciului pe care Liverpool îl va disputa în deplasare cu Southampton, în cadrul etapei a 17-a din Premier League.

Poziţia germanului diferă însă de cea a antrenorului echipei West Bromwich Albion, Sam Allardyce, care solicitase recent o întrerupere temporară a sezonului, după ce s-a înregistrat cel mai mare număr de teste pozitive la ultima serie de analize din Premier Legue.

''Sunt îngrijorat şi în ce mă priveşte pe mine personal, dar şi în privinţa fotbalului, în general. Siguranţa tuturor celor implicaţi este mai importantă decât orice altceva. Dacă acest număr ridicat de teste pozitive se va menţine, un lucru corect ar fi întreruperea Premier League. Am 66 de ani şi ultimul lucru pe care îl vreau ar fi să iau acest microb, Covid-19'', a spus Allardyce.

Conducerea Premier League a reacţionat la rândul ei, precizând că nu intenţionează să suspende meciurile din actualul sezon, în ciuda creşterii numărului de infectări, care a provocat amânarea a doua meciuri programate în cursul acestei săptămâni: Everton - Mancheser City şi Tottenham Hotspur - Fulham.

"Premier League continuă să aibă încredere în protocoalele sale Covid-19 pentru a permite ca meciurile să fie jucate conform programării, iar aceste protocoale continuă să aibă sprijinul complet al guvernului. Având în vedere sănătatea jucătorilor şi a personalului, Premier League susţine pe deplin modul în care cluburile pun în aplicare protocoalele şi regulile", se arată într-un comunicat al ligii.