Gică Hagi a atins mai multe subiecte de actualitate din fotbalul românesc la finalul unui 2020 care a provocat multe bătăi de cap sportului rege și întregii omeniri. Fostul decar al naționalei României l-a adus în discuție și pe fiul Ianis și a avut un reproș de făcut și acestuia.

Foto:

Hagi a discutat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu" de la gsp.ro.

Ce îi reproșează lui Ianis

"Trebuia să aibă mai multe goluri și mai multe pase la echipa națională. A debutat la echipa națională, a făcut performanțe la Under 21. A arătat că postul lui e acela pe care l-a avut la Under 21. El nu poate fi altcineva!

El are un post definit bine și nu-l definesc eu acum. El când s-a născut, s-a născut să fie pe acel post. Astea sunt caracteristicile lui și nu putem să-l schimbăm" - Gică Hagi.

Diferența de concurență din Liga 1 vs în alte campionate

"A demonstrat la Viitorul că e cel mai bun. A jucat un an și jumătate la o echipă mică și a fost cel mai bun, în play-off. Atunci când a fost cu cele mai bune echipe și cei mai buni jucători.

A plecat afară, unde concurența e mare. În România concurezi cu zece, afară cu o sută, cu o mie. Concurența afară e foarte mare" - Gică Hagi.

Jucătorii români nu prea mai reușesc în străinătate

"Până să ajungă jucătorii tineri să răzbată o să ne trebuiască timp, nu e ușor. Nu se poate nimic de azi pe mâine. Cu tineri și cu talent poți obține ce vrei.

Asta e strategia mea, cred în ea și sunt convins 99% că dacă o urmărești, ajungi departe. Vei construi o generație foarte mare. Toți în România spuneți că vreți să reconstruim" - Gică Hagi.

Ce îi lipsește fotbalului românesc

"Ne trebuie o generație puternică, una care să facă față și să se lupte cu marile echipe din Europa. Avem un exemplu și nu trebuie să avem presiune când vorbim despre Generația de Aur, care a arătat că se poate.

Am arătat că se poate. Cu unul mai mic, altul mai înalt, unul mai blond, altul mai iute, altul mai tehnic, altul mai stângaci, altul care aleargă. Ne-am bătut cu toți cei de afară! Acea generație s-a creat în anii '80.

Toți din acea generație, '90-2000, suntem construiți în Luceafărul. Hagi o știe. Eu folosesc istoria să-mi creez viitorul. Construiesc ca să mă duc în viitor", a concluzionat Gică Hagi.

S-ar putea să te intereseze și:

Steven Gerrard îl laudă pe Ianis Hagi

VIDEO Ianis Hagi a adus victoria lui Rangers