Internaţionalul spaniol de origine braziliană Diego Costa a ajuns la un acord în vederea rezilierii contractului său cu Atletico Madrid, a anunţat marţi clubul de fotbal din Primera Division, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

Diego CostaFoto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Sosit la Atletico în 2006, când avea doar 17 ani, Diego Costa a disputat în total 215 meciuri oficiale în cele două etape petrecute la clubul madrilen, reuşind 83 de goluri şi 36 de assist-uri.

Atacantul, în vârstă de 32 ani, a cucerit un titlu de campion naţional (2014), o Cupă a Spaniei (2013), trofeul Europa League (2018) şi două Supercupe ale Europei (2010, 2018), alături de Atletico Madrid.

Diego Costa era legat prin contract de Atletico până în iunie 2021, însă solicitase anterior să fie lăsat să plece liber în această iarnă, "din motive familiale", conform clubului spaniol, care a ţinut să-i ureze succes în următoarea etapă a carierei sale.

De la debutul actualului sezon, în care s-a confruntat cu o accidentare care l-a ţinut departe de gazon timp de două luni, Diego Costa a marcat doar două goluri în 204 minute disputate, ultima sa apariţie în echipa pregătită de Diego Simeone având loc pe 22 decembrie, când a fost introdus în joc în minutul 87 al meciului cu Real Sociedad, informează Agerpres.