​Conducerea clubului de fotbal Paris Saint-Germain a ajuns la un acord financiar cu Thomas Tuchel în privinţa rezilierii contractului acestuia, campioana en titre a Franţei urmând să-i achite fostului său antrenor o indemnizaţie cuprinsă între 7 şi 8 milioane de euro, informează cotidianul L'Equipe, care citează presa germană.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Tuchel a fost anunţat de directorul sportiv Leonardo, în noaptea de miercuri spre joi, că nu mai este antrenorul lui PSG, în condiţiile în care contractul său cu gruparea de pe Parc des Princes era valabil până la finalul acestui sezon.

Avocaţii celor două părţi s-au întâlnit ulterior pentru a se ajunge la un consens, stabilind cu această ocazie nivelul indemnizaţiei pe care Tuchel şi membrii staff-ului său urmează să o primească. Potrivit site-urilor germane Spox şi Goal, valoarea acesteia este cuprinsă între 7 şi 8 milioane euro.

Thomas Tuchel, în vârstă de 47 ani, a preluat-o pe PSG în vara lui 2018, reuşind să câştige în total şase trofee alături de parizieni, între care două titluri de campion al Franţei, nu însă şi Champions League, marele obiectiv al bogaţilor patroni qatarieni, care au investit sume uriaşe în clubul parizian începând din 2011.

Conform presei sportive din Hexagon, succesorul lui Tuchel la cârma echipei Paris Saint-Germain va fi argentinianul Mauricio Pochettino, fostul antrenor al echipei engleze Tottenham Hotspur, în prezent fără angajament, transmite Agerpres.