Mircea Lucescu a surprins pe multă lume atunci când a anunțat în iulie că este noul antrenor al celor de la Dinamo Kiev, marea rivală a lui Șahtior (grupare unde a făcut istorie în cei 12 ani petrecuți la Donețk). Căpitanul echipei pe care o pregătește a oferit detalii din vestiarul echipei din capitala Ucrainei.

Mircea LucescuFoto: Andrey Lukatsky / AFP / Profimedia

Numit oficial la Kiev pe 23 iulie 2020, Mircea Lucescu a cucerit deja un trofeu: Supercupa Ucrainei, după o victorie chiar în fața celor de la Șahtior Donețk.

În plus, este lider în campionatul Ucrainei și a dus echipa și în primăvara Europa League (după ce o calificase în faza grupelor din Champions League).

Într-un interviu, căpitanul Serhiy Sydorchuk vorbește despre metodele lui Mircea Lucescu.

Ce spune despre Il Luce

"Mircea Lucescu emană încredere. Iar acest lucru are impact asupra jucătorilor și a echipei, ne-a încărcat cu energie.

Este un antrenor care este de partea fotbaliștilor, nu va spune niciodată ceva rău, ci ne încurajează. Ne simțim protejați cu el" - Serhiy Sydorchuk.

"Nu țipă, dar folosește un anumit ton"

"Mister nu țipă, nu face scandal, dar folosește un anumit ton și simți că ceva îl deranjează. Dar critica lui e constructivă, știe să atingă punctele sensibile, dar nu ca să te umilească sau să te facă să te simți vinovat, ci ca să înveți o lecție și să nu-ți lași echipa la greu.

Când a venit în prima zi, Lucescu l-a citat pe Alex Ferguson: .

Lucescu comunică totul foarte clar, jucătorii au înțeles perfect informațiile. Au venit și rezultatele bune și s-a creat un entuziasm" a explicat Serhiy Sydorchuk, citat de Digisport.

Clasament:

1 Dinamo Kiev 30 puncte / 13 meciuri

2 Șahtior Donețk 29 / 13 meciuri

3 Desna 23 / 13 meciuri

4 Zorya Luhansk 20 / 12 meciuri etc.