​Antrenorul argentinian Marcelo Bielsa le-a vorbit, joi, jurnaliştilor, timp de 41 de minute, încerâcnd să le explice de ce a fost mai bună formaţia lui, Leeds, decât Manchester United, deşi a pierdut cu 2-6 meciul din etapa a XIV-a a Premier League.

Marcelo BielsaFoto: leedsunited.com

Bielsa este nemulţumit de faptul că presa îi ciritcă stilul de joc şi consideră că jurnaliştii nu pot vedea dincolo de rezultate. El a venit la Leeds în 2018, când echipa era în Championship, şi sezonul trecut a reuşit promovarea. Însă stilul de joc imprimat formaţiei, unul ofensiv şi spectaculos, nu prea se potriveşte cu "materialul uman" avut la dispoziţie şi, implicit, cu rezultatele, dar asta nu îl descurajează pe El Loco (nebunul), cum este supranumit tehnicianul de 65 de ani.

"Întrebările adresate jucătorilor încearcă să slăbească stilul de joc pe care îl avem, sugerându-le să-mi ceară să-l schimb. După ce au fost revăzute meciul şi motivele reale ale modului în care am pierdut acest joc, acestea nu sunt luate în considerare. Acest lucru nu este ceva nou, deoarece platformele media, jurnaliştii, pot analiza doar rezultatele. Normal, atunci când există adversităţi, ceea ce faceţi voi este să încercaţi să-i slăbiţi pe cei care se confruntă cu adversităţi sau să ridiculizaţi stilul de joc al unei echipe", a spus Bielsa, potrivit The Sun.

El a ajuns chiar să sugereze că echipa sa i-a depăşit pe Red Devils în mai multe direcţii.

"Pentru a răspunde, trebuie să iau baza ultimului meci. Vă pot spune datele pe care le-am colectat din ultimul joc. Din punct de vedere fizic, Manchester United a jucat cel mai bun meci al sezonului, iar cei de la Leeds au fost superiori la acest capitol. La posesie, am fost superiori, ceea ce nu înseamnă nimic, dar într-un anumit context începe să aibă o anumită valoare. Nu a existat o dominare clară în joc. Aţi întrebat cum să atacăm, dar şi să ne apărăm mai bine. Ceea ce propuneţi este de a abandona ingeniozitatea şi de a le permite să ne fie superiori", a explicat antrenorul.

"Nu mă îngijorez prea tare de ceea ce crede presa. Ascult, citesc şi iau întotdeauna cel mai bun mesaj posibil din cele scrise. Dar ceea ce mă îngrijorează este că, prin ceea ce se scrie, publicul este influenţat şi i se diminuează capacitatea de a înţelege. Ceea ce mă îngrijorează este efectul pe care presa îl are asupra publicului. Toate explicaţiile mele sunt destinate publicului. Dar ştiu că pierd în această bătălie. Ştiu că publicul are nevoie de o explicaţie, iar a mea este complexă", a mai spus antrenorul.

După 14 etape, Leeds ocupă locul 14 în clasamentul Premier League, cu 17 puncte, la şapte puncte de locul 18, retrogradabil, ocupat de Fulham, potrivit News.ro.