​Fostul portar Jose Luis Chilavert şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al statului Paraguay, la alegerile care vor avea loc în 2023.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chilvert, 55 de ani, a declarat încă din vară că intenţionează să candideze, iar acum a postat un mesaj pe Twitter, în care îşi oficializează decizia.

Jose Luis Chilavert a jucat în carieră la echipe ca Guarani, San Lorenzo, Real Zaragoza, Velez Sarsfield, Strasbourg şi Penarol.

El s-a remarcat ca un portar-golgheter, marcând numeroase goluri din penaltiuri şi lovituri libere. La echipa naţională a Paraguayului, Chilavert a strâns 74 de prezenţe şi opt goluri marcate, un record în rândul goalkeeper-ilor la acest ultim capitol.

El a înscris în cariera de jucător profesionist 67 de goluri, multe decisive, fiind al doilea portar din acest punct de vedere după brazilianul Rogerio Ceni (131).

Chilavert a fost primul portar care a reuşit un hat trick, în 1999, în meciul dintre Velez Sarsfield şi Ferro Carril Oeste, scor 6-1. Atunci, portarul paraguayan a marcat din trei penaltiuri.

Dacă va reuşi la alegeri, el va deveni al doilea fost fotbalist preşedinte al unei ţări, după George Weah în Liberia.