​PSG nu a anunţat demiterea antrenorului Thomas Tuchel, dar atacantul Kylian Mbappe i-a mulţumit deja fostului său antrenor, informează lefigaro.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din păcate, este legea fotbalului, dar nimeni nu va uita timpul dumneavoastră petrecut aici. Aţi scris o pagină frumoasă în istoria clubului şi eu vă spun mulţumesc, ", a fost mesajul postat de Mbappe pe Instagram.

El le-a mulţumit şi colaboratorilor antrenorului principal, Benjamin Weber (analist video), Zsolt Low (asistent) şi Arno Michels (asistent).

Antrenorul Thomas Tuchel a fost demis de la Paris Saint-Germain, cu şase luni înainte de încheierea contractului, a anunţat, joi, lequipe.fr.

Cotidianul Le Parisien, citat de presa franceză, a scris că demiterea antrenorului va costa clubul parizian suma de şapte milioane de euro. Conducerea gupării trebuie să le achite antrenorului Thomas Tuchel şi asistenţilor săi, Zsolt Low şi Arno Michels, suma totală de şapte milioane de euro, reprezentând salariile pe următoarele şase luni rămase din contract.

Tuchel a venit la Paris în 2018, iar în 2019, contractul său a fost prelungit până în vara anului 2021. Tehnicianul german a primit şi o creştere de salariu, de la cinci miliaone de euro la 7,5 milioane de euro.

Le Parisien scrie că pagubele produse în "visteria" clubului de demiterea lui Tuchel sunt mult mai mici decât despăgubirile care i-au fost achitate lui Laurent Blanc, în 2016, 22 de milioane de euro, după ce acesta a fost demis la câteva luni după ce i-a fost prelungit contractul.

Mauricio Pochettino, tehnician rămas fără echipă de mai bine de un an (ultima oară a antrenat Tottenham), ar urmă să preia formația franceză, potrivit lui Mohamed Bouhafsi, redactor șef la RMC Sport.

După 17 etape, Lyon este lider în Ligue 1, cu 36 de puncte, la egalitate cu Lille, ocupanta locului 2. PSG e pe 3, cu 35 de puncte, scrie News.ro.