Doi jucători ai echipei RB Salzburg, Mohamed Camara, 20 de ani, şi Sekou Koita, 21 de ani, au fost testaţi pozitiv la un control antidoping, efectuat înaintea meciului cu Bayern Munchen, din Champions League, a anunţat clubul austriac.

RB SalzburgFoto: redbullsalzburg.at

"Mohamed Camara şi Sekou Koita au fost plecaţi timp de aproximativ zece zile la echipa naţională a statului Mali pentru două meciuri internaţionale împotriva Namibiei, înainte de a înregistra un test pozitiv, la 22 noiembrie 2020, la câteva zile după întoarcerea lor la Salzburg, în cadrul unui control UEFA efectuat în cazul a zece dintre jucătorii noştri. Camara şi Koita aveau amândoi urme ale unei substanţe care este un ingredient cheie într-un medicament pentru a combate răul de altitudine. Amândoi afirmă că acest medicament le-a fost administrat de personalul medical al echipei naţionale din Mali, înainte de meciul din deplasare cu Namibia.

Naţionala statului Mali a călătorit în calificările pentru Cupa Africii pe Naţiuni de la Bamako, Mali (350 metri altitudine) la Windhoek, la 1700 metri altitudine. Prin urmare, FC Red Bull Salzburg va face totul, în cooperare cu UEFA şi cu autorităţile competente, pentru a obţine o explicaţie completă a evenimentelor din Mali", se arată în comunicatul campioanei Austriei, care a precizat că îi va sprijini pe jucătorii săi în rezolvarea cazului.

"Suntem foarte mândri când jucătorii noştri sunt chemaţi la echipele lor naţionale. Totuşi, pentru un meci internaţional, te aştepţi că activitatea medicală va fi conformă cu standardele internaţionale, cu medici care sunt familiarizaţi cu regulile", a spus directorul general Stephan Reiter.

Camara şi Koita au jucat în mod regulat pentru Salzburg de la data testului pozitiv.

RB Salzburg a ocupat locul 3, cu patru puncte, în Grupa A din Champions League, după Bayern Munchen (16 puncte) şi Atletico Madrid (9 puncte), dar înaintea formaţiei Lokomotiv Moscova (3 puncte). Salzburg s-a calificat în 16-imile Europa League, fază în care va evolua cu Villarreal, potrivit News.ro.