Echipa sud-coreeană Ulsan Hyundai a câştigat Liga Campionilor Asiei la fotbal, învingând cu 2-1 formaţia iraniană Persepolis în finala disputată sâmbătă la Doha, capitala Qatarului, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mehdi Abdi a dechis scorul pentru Persepolis împotriva cursului jocului în minutul 45. Portarul echipei iraniene, Hamed Lak, a apărat în min. 45+4 penaltiul executat de brazilianul Junior Negrao, însă mingea a ajuns tot la jucătorul lui Ulsan, care a înscris. Acelaşi Junior Negrao a transformat un penalti în minutul 55, potrivit Agerpres.

Finala s-a disputat în prezenţa unui număr redus de spectatori, în condiţiile pandemiei de coronavirus. Confederaţia Asiatică de Fotbal a anunţat cele două cluburi că numărul fanilor ce vor fi prezenţi nu va putea depăşi 30% din capacitatea stadionului Al Janoub, care are 40.000 locuri.

Ulsan Hyundai mai are o victorie în Liga Campionilor Asiei, în 2012, în timp ce Persepolis nu a cucerit niciodată acest trofeu. Persepolis mai are o finală pierdută, în 2018, când a cedat în faţa japonezilor de la Kashima Antlers.

Anul trecut, Liga Campionilor Asiei a fost câştigată de gruparea saudită Al-Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu.