​La 16 ani şi o lună, Youssoufa Moukoko a înscris pentru Borussia Dortmund în meciul cu Union Berlin, şi a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul Germaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a marcat în minutul 60 al meciului din etapa a 13-a, pierdut, scor 1-2, golurile echipei Union Berlin fiind înscrise de Awoniyi '57 şi Friedrich '78.

În urma acestui rezultat, Dortmund rămâne pe locul 4 (22 puncte), în timp ce Union a urcat până pe poziția a cincea (21 puncte). Lider este Bayer Leverkusen (28 puncte), care va primi vizitia celor de la Bayern Munchen (locul 2, 27 puncte, la egalitate cu RB Leipzig).

Golul lui Moukoko:

*sursă video: beIN Sports

În 21 noiembrie, Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Bundesliga, la vârsta de 16 ani şi o zi.

Tânărul atacant german l-a înlocuit, în minutul 85, pe norvegianul Erling Haaland, în meciul de la Berlin, cu Hertha, din etapa a opta a campionatului. Haaland a marcat patru goluri în acest meci, câştigat de Borussia, cu 5-2.

Recordul de precocitate anterior era deţinut de internaţionalul turc Nuri Şahin, care a debutat, tot la Borussia Dortmund, la vârsta de 16 ani şi 335 de zile.

Moukoko ar fi putut debuta mai devreme în prima ligă germană, însă nu i-a permis regulamentul, potrivit căruia, pentru a evolua în Bundesliga, un fotbalist trebuie să aibă împlinită vârsta de 16 ani.

Youssoufa Moukoko a impresionat deja în competiţiile de juniori. El a evoluat, la 12 ani, în campionatul U17, în care a marcat 90 de goluri în 56 de meciuri. La 14 ani, a jucat în campionatul U19, în care a înscris de 47 de ori în 25 de partide. La 15 ani, Moukoko a debutat în naţionala U20 a Germaniei, scrie News.ro.