​Noua viziune de dezvoltare a Complexului Sportiv Dinamo ţine seama de necesităţile tuturor disciplinelor sportive ce se desfăşoară cu public şi propune o dezvoltare armonioasă a facilităţilor majore de care clubul sportiv are atâta nevoie, se arată într-un comunicat al CS Dinamo.

Stadion DinamoFoto: Facebook - Dinamo

„Un nou stadion de fotbal, ridicat conform standardelor contemporane, este o investiţie aşteptată îndelung de sportivi şi suporteri deopotrivă. Cum arenele moderne sunt dezvoltate exclusiv în jurul terenului înierbat, fără a mai avea interpusă o pistă de atletism, au fost căutate soluţii în cazul amplasamentului din Şoseaua Ştefan cel Mare, astfel încât disciplina de atletism să nu aibă de suferit. Salvarea pistei de atletism ce se află în incinta stadionului actual a putut fi asigurată doar prin decizia de a se construi un nou stadion, dedicat exclusiv fotbalului, în zona nordică a Complexului Sportiv, unde încă există teren neutilizat. În acest fel, vechiul stadion va deveni în anii următori o arenă pentru atletism, rugby, dar şi pentru copiii din Academia de Fotbal CS Dinamo. Tribunele existente urmează să primească şi ele o acoperire parţială, în timp ce gradenele şi scaunele pentru spectatori vor fi refăcute în întregime”, se menţionează în comunicat.

Stadionul nou pentru fotbal va fi amplasat în schimb pe poziţia velodromului actual şi pe terenul liber dintre velodrom şi poligonul de tir. În ciuda dificultăţilor de amplasament, se va încerca maximizarea capacităţii, variantele finale depinzând puternic de conturul terenului ce poate fi dezmembrat cadastral, de eventualele aspecte limitative ale Planului urbanistic Zonal al sectorului 2 precum şi de distanţele prevăzute de codul civil privind vecinătăţile.

“Se depun în prezent eforturi intense de către toţi factorii implicaţi pentru eliberarea de sarcini a terenurilor limitrofe velodromului şi pentru armonizarea cerinţelor urbanistice cu necesităţile clubului”, a precizat CS Dinamo.

Lucrările conexe ce vor face posibilă realizarea stadionului sunt complexe şi au în vedere:

  • realizarea unor structuri de susţinere pentru rambleul de pământ către strada Comandor Eugen Botez şi către proprietăţile private dinspre calea Floreasca, diferenţa de înălţime fiind de peste 7 metri
  • realizarea unor devieri şi modernizări ale sistemului de pompare a apelor freatice din subteranul complexului sportiv
  • realizarea de elemente de protecţie fonică spre zona rezidenţială învecinată, extinderea trotuarului către strada Comandor Eugen Botez
  • realizarea unei esplanade de primire a publicului ce va sosi dinspre Bulevardul Barbu Văcărescu.

Stadionul va beneficia de:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spaţii încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare două săli de încălzire
  • spaţii pentru staff-ul tehnic, oficiali şi organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spaţii pentru publicul VIP, incluzând 12 loje
  • spaţiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri şi restaurant
  • spaţii pentru spectatorii cu dizabilităţi.

Tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren. Spectatorii vor avea în fiecare sector facilităţi sanitare şi pentru servire, adăpostite de construcţia stadionului. Publicul va putea utiliza în continuare căile de acces dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare şi Calea Floreasca, urmând ca traseele dedicate suporterilor să fie amenajate pentru asigurarea siguranţei acestora.

După analiza din punct de vedere juridic, se vor realiza consultări între beneficiar, CNI şi proiectant, se vor realiza studiul de prefezabilitate şi studiul de fezabilitate şi va fi identificată capacitatea maximă a stadionului care se poate ridica pe amplasamentul pus la dispoziţie.

“Până la parcurgerea tuturor acestor etape nu se pot furniza detalii cu caracter definitiv legate de capacitatea arenei, dotările acesteia sau valoarea totală a investiţiei. Avem încredere că eventualele dificultăţi vor fi surmontate, iar noua arenă se va plia pe necesarul concret al sportivilor şi al suporterilor. Noua arenă, corect proporţionată, va asigura condiţiile optime şi nivelul de reprezentativitate pe care Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare le merită pe bună dreptate”, a conchis CS Dinamo.

Cum va arăta viitorul stadion Dinamo:

*sursă foto: Facebook - Dinamo București