Corpul fostului mare fotbalist Diego Armando Maradona nu poate fi incinerat, după cum a stabilit o instanță din Argentina, informează BBC. Trupul lui El Pibe D'Oro trebuie conservat pentru cazul în care va fi nevoie de ADN-ul său.

HotNews.roFoto: Hotnews

De ce este nevoie de ADN-ul fostului mare fotbalist?

Instanța argentiniană a decis că trupul lui Maradona trebuie conservat în cazul în care ADN-ul său este necesar în cazurile de stabilire a paternității.

Cu toate că avocații care-l reprezintă pe Maradona au precizat că există probe de ADN, un tribunal a decis ca fostul jucător să nu poată fi incinerat momentan.

În timpul vieții, Diego a recunoscut cinci copii: patru în Argentina și unul în Italia, din vremea în care era starul celor de la Napoli.

Pentru alți șase copii se așteaptă o decizie a tribunalelor pentru stabilirea paternității în vederea participării la complexul proces de moştenire a bunurilor fostului decar al Argentinei.

Magali Gil (25 de ani) a precizat presei din Țara Tangoului că a aflat acum doi ani de zile că tatăl său biologic este Diego Maradona. Rămâne de văzut cât adevăr este sau nu în spusele respectivei persoane.

Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardiac și a fost înmormântat o zi mai târziu într-un cimitir de la periferia orașului Buenos Aires.

Maradona și lista urmașilor:

Sursa foto: captură bbc.com