Jucătorul senegalez al formaţiei Istanbul Başakşehir, Demba Ba, a declarat că a fost sunat de Sebastian Colţescu, după incidentul de la meciul cu PSG, în care arbitrul român a fost acuzat de rasism, informează RMC Sport.

Sebastian ColtescuFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

"Sebastian Coltescu m-a sunat şi mi-a explicat că nu este un om rasist. Şi-a cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. Îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat", a declarat jucătorul senegalez, care consideră incidentul încheiat din punctul lui de vedere.

El a confirmat că un compatriot, Ousmane N’Doye, care a evoluat în România, a mediat acest dialog. "Cineva, căruia nu i-am putut spune nu, m-a sunat şi mi-a spus că arbitrul vrea să vorbească cu mine. Am spus, bine, apoi Coltescu m-a sunat", a afirmat fostul jucător al formaţiei Chelsea.

Demba Ba s-a arătat numulţumit, însă, de atitudinea antrenorului echipei PSG, germanul Thomas Tuchel.

"Mi-aş fi dorit ca anumite persoane de la echipa din Paris, în special una, să fie în faţa camerei pentru a explica modul în care ne-a tratat, pentru că nu accept asta şi nu voi accepta niciodată", a spus senegalezul, într-un interviu acordat postului turc TRT World.

Rugat să spună la cine se referă, Demba Ba l-a indicat pe Thomas Tuchel: "Vorbesc despre antrenor (n.r. - Thomas Tuchel), dar nu voi detalia situaţia. Cu siguranţă va vorbi el despre asta. A discutat cu unul sau doi jucători din echipă şi ne-a învinuit de cum s-au derulat evenimentele. Este problema lui, nu a mea. Dacă îl voi vedea vreodată, voi vorbi cu el despre asta", transmite News.ro.

Meciul PSG vs Istanbul BB, din etapa a șasea, ultima, a Grupei H din Champions League, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 14, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară.Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

S-ar putea să te intereseze și: