​Sam Allardyce, fostul selecţioner al naţionalei de fotbal a Angliei, este noul antrenor al lui West Bromwich Albion, a anunţat miercuri penultima clasată în Premier League, citată de Agerpres.

Sam AllardyceFoto: wba.co.uk

Experimentatul Allardyce, în vârstă de 66 de ani, cu 512 meciuri în Premier League, este însoţit la Albion de cel care îi este de mult timp secund, Sammy Lee, fostul mijlocaş al lui Liverpool. Fost fundaş al unor formaţii modeste, Allardyce şi-a început cariera de tehnician chiar la West Brom, ca secund, în 1989. El a pregătit opt echipe din Premier League, ceea ce este un record. Printre acestea se află Bolton Wanderers, West Ham United, Sunderland, Crystal Palace şi Everton.

Allardyce a semnat un contract pe 18 luni şi va conduce antrenamentul de joi în vederea meciului de campionat cu Aston Villa, de duminică. El îl înlocuieşte pe croatul Slaven Bilic, care a fost demis miercuri la mai puţin de 24 de ore după ce echipa a obţinut un rezultat bun, 1-1 pe terenul lui Manchester City.

Potrivit Sky Sports, contractul lui Allardyce prevede o clauză de reziliere în cazul în care West Brom nu va reuşi să se menţină în elită.