Pablo Cortacero a venit în vara lui 2020 la Dinamo și a promis un proiect gradios și o investiție inițială de aproximativ zece milioane de euro în formația din Ștefan cel Mare. În realitate, ibericul nu și-a respectat promisiunile și a adus clubul în pragul falimentului.

Pablo CortaceroFoto: fcdinamo.ro

A venit împreună cu o întreagă echipă de conducere, dar între timp spaniolii au părăsit unul câte unul corabia falimentară a lui Dinamo. Ultimul pe lista celor care au plecat de la formația din Liga 1 este Alex Couto, cel care ocupa funcția de director general al clubului.

Cât a investit de fapt Pablo Cortacero

A venit cu promisiunile unui proiect de mare amploare, dar a investit în total o sumă foarte mică pe lângă promisiunea de 10 milioane de euro.

"Din ce știu, Pablo Cortacero a investit în jur de 500.000 – 550.000 de euro, bani care s-au dus spre cheltuielile curente ale clubului, spre foștii angajați.

Ultimii bani au venit în august, nu știu exact unde s-au dus banii. Eu am venit în octombrie și de-atunci n-au mai venit banii" - Radu Birlică, directorul de marketing al lui Dinamo, pentru Pro X.

Față de acum nu mai mult de două săptămâni, 8 persoane au părăsit deja gruparea din Liga 1. Aceștia sunt Cosmin Contra (fost antrenor principal), Javi Reyes (colaboratorul lui Guriță), doi preparatori spanioli și fotbaliștii Rene, Isma Lopez, Gonzalez și Borja Valle.

Ultima sumă promisă de Pablo Cortacero a fost de 1.5 milioane de euro, menită să stingă o parte din datoriile clubului (utilități, salarii, etc). Bineînțeles, banii nu au ajuns în conturile lui Dinamo.

În acest moment, din conducerea lui Dinamo fac parte următorii reprezentanți în Consiliul de Administrație: Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan, Cornel Dinu și Cornel Țălnar.