​Ljubisa Tumbakovic a părăsit luni seara postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a Serbiei, după ce nu a reuşit să califice echipa la turneul final al EURO 2020 care va avea loc în vara anului viitor, scrie Reuters, care citează un comunicat al Federaţiei de profil (FSS).

HotNews.roFoto: Hotnews

''FSS şi Ljubisa Tumbakovic s-au despărţit în mod amiabil. Îi dorim antrenorului mult succes în viitor'', a indicat Federaţia într-un comunicat.

Conform sursei, vicepreşedintele FSS, Marko Pantelic, a demarat procedura de găsire a unui înlocuitor pentru Tumbakovic.

După ratarea calificării, presa sârbă menţiona că Veljko Paunovic, antrenorul echipei engleze Reading, unde evoluează atacantul român George Puşcaş, ar fi favorit la preluarea băncii tehnice.

Obiectivul noului selecţioner va fi calificarea la CM 2022 din Qatar. Serbia este în grupa A alături de Portugalia, Irlanda, Azerbaidjan şi Luxemburg, potrivit Agerpres.

Turneul final al EURO 2020 trebuia să reunească în acest an cele 24 de echipe calificate, dar a fost amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de Covid-19 şi se va derula în perioada 11 iunie - 11 iulie.