Anul 2020 a făcut încă o victimă în fotbalul mondial: Gerard Houllier, fost selecționer al Franței și antrenor, printre altele, la PSG, Liverpool și Lyon a murit la 73 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut, luni, de jurnaliștii de la L'Equipe. În urmă cu doar câteva zile, fostul antrenor a suferit o operație la aortă.

Houllier se confrunta de mulţi ani cu probleme cardiace, acestea obligându-l să pună capăt carierei de antrenor în urmă cu un deceniu.

Ca antrenor, el a debutat în prima ligă franceză la Lens, apoi a mai pregătit echipele PSG, Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa.

La prima reprezentativă a Franței, Houllier a fost mai întâi secundul lui Michel Paltini, între 1988 şi 1992, şi principal, între 1992 şi 1993.

Din nefericire, el rămâne în istoria selecţionerilor francezi cu ratarea calificării la CM-1994, când, deşi avea nevoie de numai un punct în ultimele două partide din preliminarii pentru a ajunge la turneul final, Franţa a pierdut, acasă, atât în faţa Israelului, scor 2-3, cât şi a Bulgariei, scor 1-2.

Houllier a câştigat campionatul cu PSG, în 1985, având o echipă din care făceau parte jucători ca Bats, Fernandez, Rocheteau, Susic.

Cu Liverpool, a obţinut Cupa Angliei, Cupa Ligii, Cupa UEFA şi Supercupa Europei, în sezonul 2000/2001, şi din nou Cupa Ligii, în 2002/2003.

Ca antrenor al formaţiei din Lyon, Houllier a fost de două ori campion al Franţei, în 2006 şi 2007, transmite News.ro.