CFR Cluj rămâne o nucă tare pentru FCSB. Formația pregătită de Edi Iordănescu a oprit seria de șapte victorii consecutive a bucureștenilor (2-0) și s-a apropiat la trei puncte în clasament (ocupă locul 3 cu 27 de puncte, FCSB are 30).

Foto:
  • La Cluj-Napoca, au marcat Deac ’35 (penalti) şi Costache ’73. Penaltiul a fost acordat pentru un fault al lui Miron la Vojtus.
  • În minutul 2, FCSB a cerut fără succes să i se acorde un penalti pentru un henţ în careu al lui Camora.
  • Istvan Kovacs a arătat 12 cartonașe galbene: 9 pentru CFR Cluj, 3 pentru FCSB.
  • Ultima înfrângere în Liga 1 pentru FCSB data din 27 septembrie, atunci când formația lui Toni Petrea a pierdut, scor 2-5, pe terenul celor de la Poli Iași.
  • CFR Cluj a câștigat ultimele patru confruntări cu FCSB și nu a primit gol în ultimele cinci.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Manea ’46), Burcă, Vinicius, Camora – Deac (Păun ’77), Soares (Hoban ’46), Djokovic – Joca (Chipciu ‘3), Rondon (Vojtus ‘8), Costache. Antrenor: Edward Iordănescu

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, I. Cristea, Briceag – Vînă (Fl. Coman ’46), Popescu (Perianu ’58), D. Olaru – Moruţan, Man, Oct. Popescu (Buziuc ’72). Antrenor: Toni Petrea

Clasament:

1 FCSB 30 puncte

2 CS U Craiova 28 (-1 meci)

3 CFR Cluj 27

4 Sepsi 23 (14-6)

5 Academica Clinceni 23 (15-9)

6 Viitorul Constanța 17 (-1 meci) etc.

Declarații la finalul partidei:

"Nu discut arbitrajul, pe mine mă interesează că ne-am dorit mult victoria, am muncit şi am fost răsplătiţi. Îmi place să vorbesc doar de echipa mea, altceva nu mă interesează. Sper să continuăm pe această cale şi să câştigăm de acum înainte", a declarat Hoban (CFR) la Digisport.

“Este o victorie foarte importantă, ne-am apropiat la trei puncte de ei. Era echipa momentului. A fost foarte dificil să ne montăm după meciul de la Berna, a fost o deziluzie, dar mă bucur pentru echipă, că am reuşit să ne montăm. Cu toţii ne-am dat ultima picătură de energie pe teren şi de-asta am reuşit să câştigăm. Au avut ocazii, dar au avut prin şuturi de la distanţă, nu i-am lăsat să se apropie de careu. Nu am încasat niciodată atâtea cartonaşe de când sunt eu la echipă. Dacă nu câştigăm la Dinamo degeaba am câştigat în seara aceasta, trebuie să ţinem pasul”, a spus Burcă (CFR).

“Un meci foarte greu, o echipă cu talie, care joacă minge lungă. Cred că în minutul 4 e penalti la Camora, îi cade mingea pe mână. Şi arbitrul nu a dat. Am avut ocazii foarte mari, din păcate nu am reuşit să băgăm mingea în poartă. Avem un avans de puncte şi trebuie să ţinem de el. Ne gândim la următorul meci, ce a fost în seara asta trebuie să ştergem cu buretele”, a spus Coman (FCSB).

"Jocul a fost echilibrat, nu prea au fost ocazii. Nu am lovit în viaţa mea cu cotul, am lovit mingea, dar domnul Istvan a zis că am lovit cu cotul. Eu ştiam că se dă roşu, dar a dat galben şi penalti. A fost un joc dur, CFR este o echipă care joacă dur, am intrat în jocul lor şi cred că am fost dezavantajaţi. Sperăm să câştigăm următoarele meciuri şi să încheiem pe primul loc", a declarat Miron (FCSB) la Digisport.

Cele mai importante momente ale partidei:

'85 Costache mai profită de o pasă greșită, însă de această dată Vlad blochează șutul său cu piciorul.

'74 Gol CFR Cluj! Olaru ratează o pasă, Costache urmărește, rămâne la balon cu noroc și înscrie.

'66 Florinel Coman trimite sub bară din lovitură liberă, dar Bălgrădean are o nouă intervenție foarte bună.

'59 Dennis Man lovește bara transversală cu un șut superb, de la marginea careului.

'55 Florinel Coman trimite un șut cu mult efect, la colțul lung, dar Bălgrădean respinge. La corner, Iulian Cristea are o deviere subtilă, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

A fost o primă repriză încinsă: Kovacs a scos de 8 ori cartonașul galben (6 pentru CFR, 2 pentru FCSB).

'37 Olaru încearcă o foarfecă spectaculoasă, dar nu nimerește ținta.

'35 Gol CFR Cluj! Deac îl învinge pe Vlad, chiar dacă portarul a ghicit direcția șutului.

'34 Vojtus este faultat de Miron în careu, Istvan Kovacs dictează lovitură de la 11 metri pentru CFR. Jucătoarul celor de la FCSB primește cartonaș galben.

'2 O primă fază controversată: mingea îl lovește în mână pe Camora, dar arbitrul nu intervine.