Tehnicianul echipei CFR Cluj, Edward Iordănescu, a declarat, sâmbătă, că brigada de arbitri de la meciul PSG – Istanbul BB a folosit “o exprimare total nefericită”, însă a fost pusă într-o situaţie nefavorabilă pe nedrept, fiind totul interpretat şi dus la extrem.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Mă plasez total de partea brigăzii noastre. A fost o exprimare total nefericită, nu au fost inspiraţi, dar a fost total ruptă din context, interpretată şi dusă la extrem. Nu poţi să judeci un om şi să îl acuzi de rasism atât timp cât nu poţi să dovedeşti această intenţie.

Cred că s-a făcut prea mult scandal, cred că s-a speculat un moment. A făcut Webo o tragedie şi o dramă. S-a făcut prea mult scandal şi brigada noastră a fost pusă într-o situaţie nefavorabilă pe nedrept. Cred că avem datoria cu toţii să susţinem orice român împlicat într-o activitate în străinătate”, a spus Iordănescu, citat de News.ro.

Meciul PSG vs Istanbul BB, din etapa a șasea, ultima, a Grupei H din Champions League, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 14, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară.Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

S-ar putea să te intereseze și: