Zlatan Ibrahimovic are parte de un sezon fantastic alături de AC Milan, cu toate că a întâmpinat și destule probleme medicale (infectat cu Covid-19, iar apoi o accidentare). Într-un interviu acordat celor de la BBC, atacantul suedez vorbește deschis despre momentul retragerii și despre cum reușește să se impună în cele mai dificile momente.

Zlatan IbrahimovicFoto: Alberto Lingria / Xinhua News / Profimedia

Momentan, Milanul este lider neînvins în Serie A și a obținut și calificarea în 16-imile Europa League, din postura de câștigătoare de grupă.

Ce spune despre retragere un fotbalist de 39 de ani

"Nu mă voi opri decât în momentul în care nu voi mai reuși lucrurile pe care le fac acum. Dacă voi fi bine din punct de vedere fizic, atunci lucrurile se vor rezolva de la sine. Suntem într-o formă extraordinară, ne merge bine totul. Dar încă n-am câștigat nimic, asta trebuie să avem în minte mereu" - Zlatan Ibrahimovic.

Despre actualul Milan

"E o provocare la Milan, diferită față de cea din prima perioadă a mea la echipă. E o provocare care-mi place, pentru că atunci când toată lumea spune că e greu, aproape imposibil, apar eu în scenă, atunci simt că sunt viu" - Zlatan Ibrahimovic.

Prezent la schimbul de generații

"Simt că am fost martor la schimbarea generațiilor de aici (n.r de la Milan). Am jucat alături de Paolo Maldini, acum joc cu fiul lui, Daniel. Sper că voi juca și cu fiul lui Daniel, asta chiar că ar fi un miracol", a spus Zlatan Ibrahimovic.

Ce spune despre momentul infectării cu Covid-19

Principal marcator al sezonului din Serie A (cu 10 reușite), Zlatan a discutat și despre momentul infectării cu Covid-19 și s-a rezumat să spună: "A fost o provocare mentală, nu neapărat fizică".

În următoarea etapă din Serie A, Milanul va juca pe San Siro contra celor de la Parma.

Clasament:

1 AC Milan 26 puncte

2 Sassuolo 22 (+1 meci)

3 Inter 21

4 Napoli 20

5 Juventus 20 etc.