Au trecut câteva zile de la scandalul care a ținut capul de afiș al săptămânii de fotbal de pe Bătrânul Continent, iar comentariile sunt încă prezente. Într-o intervenție pentru presa britanică, Pierre Webo (antrenorul secund al celor de la Bașakșehir) vorbește despre cum ar fi putut evita Sebastian Colțescu tot incidentul de pe Parc des Princes.

Sebastian Coltescu si Pierre WeboFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Ce spune acum Pierre Webo

"Era foarte simplu să spună unde mă aflam. . 'Care tip?'. . 'Nu îmi dau seama care, vino să-mi arăți'. . Este simplu. Dar la fel de simplu a fost și pentru el (n.r. pentru Sebastian Colțescu) să spună ceea ce a spus. De ce acel cuvânt?", a comentat Webo pentru jurnaliștii de la Daily Mail. Desigur, dialogul este unul imaginar.

Meciul PSG vs Istanbul BB, din etapa a șasea, ultima, a Grupei H din Champions League, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 14, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară.Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

S-ar putea să te intereseze și: