Publicația elvețiană Blick a dat dovadă de fair-play și a recunoscut că deciziile luate de arbitrul partidei dintre Young Boys și CFR Cluj, scor 2-1, au fost "mai mult decât controversate".​ Formația din Berna s-a calificat în 16-imile Europa League, în timp ce ardelenii conduși de Edward Iordănescu au părăsit competiția.

Balgradean si faultul de 11 metriFoto: Captura video

"Young Boys continuă în Europa League, după o adevărată dramă. CFR Cluj acuză o fraudă: (n.r. este citat Camora)", a titrat Blick.

"Ce final de meci! Young Boys primeşte un gol târziu, dar întoarce meciul cu CFR Cluj în prelungiri şi se califică în 16-imi. Românii au preluat conducerea, meritat, pe final, scor la care Young Boys era eliminată. Dar, din minutul 90, lucrurile au luat o altă turnură. Nou-intratul Zesiger este lovit cu pumnul în cap de portarul Bălgrădean.

Arbitrul Bastien decide că e penalti şi îi arată roşu lui Bălgrădean. O decizie mai mult decât controversată, pentru că portarul român loveşte, de asemenea, şi mingea. Nsame transformă penaltiul şi egalează. Dar nu se termină totul aici. CFR se deschide complet şi Gaudino face 2-1. E finalul unui meci dramatic", au mai scris elvețienii.

"Faptul că arbitrul le-a acordat celor de la Cluj golul din (presupusul) ofsaid nu este ceva pentru care să îl blamezi, dar penaltiul acordat după și cartonașele roșii pentru Bălgrădean și Nsame sunt de neînțeles! Este logic că haosul a izbucnit după”, a notat și publicația Sport.ch.

CFR Cluj a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, de Young Boys Berna, în etapa a șasea, ultima, a Grupei A din Europa League. Acest rezultat, influenţat de mai multe erori ale arbitrului francez Benoît Bastien, a dus la eliminarea clujenilor din competiție. CFR a terminat cu doi jucători eliminaţi, portarul Cristian Bălgrădean şi mijlocaşul Damjan Djokovic, acesta din urmă insultându-l pe arbitru.

Au marcat: Nsame '90+3 (p), Gaudino '90+6 / Debeljuh '84.

În minutul 90, Bălgrădean a boxat un balon în careul mic, din faţa unui adversar care a căzut ca secerat. Arbitrul francez a considerat că portarul român, care l-a atins uşor după ce a boxat mingea, l-a lovit în faţă pe jucătorul gazdelor şi a dictat penalti, eliminându-l apoi pe Bălgrădean, care a protestat vehement.