CFR Cluj a pierdut în Elveția (1-2 vs Young Boys Berna) și a ratat calificarea în 16-imile Europa League. Ultimele minute ale partidei au fost marcate de erorile brigăzii franceze de arbitri, iar foștii mari arbitri Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu au analizat fazele care au stabilit rezultatul final.

Balgradean si faultul de 11 metriFoto: Captura video

Adrian Porumboiu:

  • Despre golul CFR-ului: "Este ofsaid!"

  • Despre eliminarea lui Bălgrădean: "Nu se impunea cartonaș roșu, doar dacă a înjurat jucătorul nostru și a înțeles bine arbitru"

  • Despre penaltiul acordat elvețienilor: "Părerea mea, e un penalti din categoria celor care nu sunt cele mai sigure. Lovește mingea, nu se vede nimic nici la nivelul picioarelor. E un 11 metri mai mult decât discutabil, eu nu l-aș fi dat. Roșu nici atât! După aceea nu mai are importanță, s-a rupt jocul. Trebuie să spunem că e și o greșeală impardonabilă a portarului. Nu e prima dată când face asta", a spus Adrian Porumboiu la GSP Live.

  • "Trebuie să vedem ce spune regulamentul. În momentul în care un jucător lovește balonul și apoi lovește un adversar cu mâna, dacă mingea e în joc, atunci este clar că e lovitură liberă directă. În cazul de față, 11 metri. Nu este cel mai clar penalty, sub nicio formă. Eu vorbesc strict regulamentar", a mai spus Porumboiu, într-o intervenție la Digi Sport.

Ion Crăciunescu:

  • "Nu este penalti. Joacă mingea, după aceea se produce un contact între cei doi. Și la alunecare joci mingea și apoi se produce un contact. Nu poți să dai un penalti într-o astfel de situație niciodată. Eu nu comentez spusele altora, eu spun o părere cu niște argumente. El joacă întâi mingea și apoi se produce un contact involuntar”, a spus Crăciunescu, la Digi Sport.

CFR Cluj a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, de Young Boys Berna, în etapa a șasea, ultima, a Grupei A din Europa League. Acest rezultat, influenţat de mai multe erori ale arbitrului francez Benoît Bastien, a dus la eliminarea clujenilor din competiție. CFR a terminat cu doi jucători eliminaţi, portarul Cristian Bălgrădean şi mijlocaşul Damjan Djokovic, acesta din urmă insultându-l pe arbitru.

Au marcat: Nsame '90+3 (p), Gaudino '90+6 / Debeljuh '84.

În minutul 90, Bălgrădean a boxat un balon în careul mic, din faţa unui adversar care a căzut ca secerat. Arbitrul francez a considerat că portarul român, care l-a atins uşor după ce a boxat mingea, l-a lovit în faţă pe jucătorul gazdelor şi a dictat penalti, eliminându-l apoi pe Bălgrădean, care a protestat vehement, potrivit News.ro.