​România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Germania și Țările de Jos (Olanda), la turneul final al Campionatului European de tineret, care va avea loc în Ungaria şi Slovenia, în 2021, s-a stabilit, joi, după tragerea la sorţi de la Nyon. România a fost în a treia urnă valorică.

Echipa nationala Under 21 a RomanieiFoto: frf.ro

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

Grupa A: Ungaria, Germania, România, Țările de Jos (Olanda);

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia;

Grupa C: Rusia, Islanda, Franţa, Danemarca;

Grupa D: Portugalia, Croaţia, Anglia, Elveţia.

Programul României:

24 martie 2021: România vs Țările de Jos (Olanda);

27 martie 2021: România vs Ungaria;

30 martie 2021: România vs Germania.

*Partidele României din Grupa A se vor disputa la Budapesta.

Vezi aici o analiză a celor trei selecționate pe care "tricolorii mici" le vor întâlni în Grupa A.

Selecţionerul Adrian Mutu a declarat că grupa României este una puternică, dar speră ca jucătorii tricolori să depăşească performanţa de la precedenta ediţie, calificarea în semifinale.

"E o grupă puternică, una dintre cele mai puternice. Nu aveam cum să picăm într-o grupă uşoară, pentru că şi în celelalte grupe sunt echipe puternice. Cei puternici se măsoară cu ăia de nivelul lor, aşa că o să fie meciuri frumoase, suntem încrezători în forţele noastre şi vom vedea ce va fi. Eu îmi doresc să jucăm cât mai mult în această competiţie şi ca urmare trebuie să joci cu fiecare până la urmă.

Nu ne e frică de nimeni, din contră, mergem cu mare încredere în forţele noastre, o să muncim şi o să dăm totul pe teren ca să facem o figură frumoasă. Noi vrem să repetăm (n.r. - performanţa din 2019) şi, dacă se poate, să o întrecem, pentru că de când s-a setat acest , de semifinale, care a fost un rezultat foarte important pentru fotbalul nostru, automat a devenit pentru noi un obiectiv.

Sistemul nu este avantajos, pentru că sunt mai multe echipe bune din Europa, e mai lung, e mai greu, dar avem încredere în noi. Întodeauna, prioritate are echipa mare. Naţionala noastră mare are prioritate", a spus selecționerul Adrian Mutu, pentru TVR.

"Ungurii sunt undeva la nivelul nostru. Sunt foarte serioși, foarte determinați, în timp ce noi avem o abilitate tactică mai dezvoltată. Sunt încrezător, avem o generație bună. Dacă jucătorii vor să fie mari, trebuie să învingă adversari mari! Nu trebuie să fie timorați de aceste nume. Jucătorii se vor duce să câștige. Avem suficiente arme, important este să știm să le punem în valoare. Este o generație care ne dă speranțe", a spus Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice a FRF, pentru TVR.

Euro U21, organizat în Ungaria şi Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021, ultimă fază la care participă ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă.

România este la a doua participare consecutivă la turneul final al CE under 21. La ediţia precedentă, care a avut loc în Italia, în 2019, tricolorii conduşi atunci de Mirel Rădoi, au ajuns până în semifinale, într-un alt format, cu două grupe de câte patru echipe. Tricolorii "mici" au fost eliminaţi de Germania, cu scorul de 4-2.

La CE din 2021, România, antrenată de Adrian Mutu, s-a calificat după ce a ocupat locul al doilea în Grupa a VIII-a a preliminariilor, după Danemarca, dar înaintea reprezentativelor din Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta, informează News.ro.