​Tehnicianul echipei Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel, a declarat că jucătorii săi au luat “o decizie foarte puternică” marţi, când s-au solidarizat cu Istanbul BB şi au refuzat să continue atunci meciul din grupele Champions League, după ce Sebastian Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei din Turcia, Pierre Webo, folosind cuvântul “negru”, informează AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Jucătorii au luat o decizie foarte puternică marţi, au arătat solidaritate cu adversarul. Este o decizie foarte curajoasă. În vestiar, era clar că au vrut să aibă această reacţie. Sunt adulţi, a fost o reacţie foarte puternică. Nu am înţeles întreaga situaţie pe teren, pentru că nu am auzit cuvintele pe teren, dar în vestiar a fost clar. Era necesar să arătăm această solidaritate şi să continuăm meciul astăzi (n.r. – miercuri)", a spus Tuchel.

De cealaltă parte, tehnicianul echipei Istanbul BB, Okan Buruk, a afirmat, potrivit Le Figaro, situaţia ar fi trebuit să fie gestionată marţi de arbitru, ceea ce nu s-a întâmplat.

"Pierre Webo a fost eliminat de al patrulea arbitru, care i-a spus un cuvânt inacceptabil, un cuvânt care nu trebuie spus.. Arbitrul ar fi trebuit să gestioneze situaţia... Nu a făcut-o. Trebuia să facem ceva, să arătăm că suntem alături de Webo. Demba şi jucătorii PSG, între care şi Kylian Mbappe şi Neymar, s-au unit cu toţii şi au spus că dacă al patrulea arbitru va rămâne, nu vor mai juca. Au mers toţi la vestiare. Acolo, jucătorii au luat decizia. Unii nu au mai vrut să revină deloc pe teren. Cum suntem o echipă, trebuia să rămânem uniţi. Şi am luat această decizie. UEFA ne-a ajutat amânând meciul. Este bine ce au făcut. Am arătat lumii întregi că eram uniţi", a declarat Buruk.

Meciul PSG vs Istanbul BB, din etapa a șasea, ultima, a Grupei H din Champions League, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 14, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, potrivit News.ro.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară. Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.