Ministerul Afacerilor Externe și-a actualizat miercuri fotografia de copertă de pe contul oficial de Facebook. Este, de altfel, mesajul antirasism al celor de la Bașakșehir care a devenit viral în Turcia după incidentul în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu.

Ministerul Afacerilor ExterneFoto: MAE / Facebook

Postarea MAE generează multe comentarii, părerile fiind împărțite în legătură cu incidentul în urma căruia Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism, iar meciul dintre PSG și Bașakșehir a fost întrerupt în minutul 16.

Postarea MAE:

Meciul PSG vs Başakşehir a fost întrerupt în minutul 16 și va fi reluat miercuri, de la ora 19:55, dar cu o altă brigadă de arbitri.

Partida nu s-a mai reluat după ce Sebastian Colțescu i s-a adresat lui Ovidiu Hațegan folosind cuvântul "negru" atunci când s-a referit la una dintre persoanele din staff-ul echipei din Turcia.

Reacțiile virulente ale presei din Turcia după incidentul de pe Parc des Princes: "Pedeapsă istorică pentru Sebastian Colțescu"

Atacat din toate părțile, Sebastian Colțescu și-a găsit și un aliat: "E un băiat bun, îl cunosc. Sper să iasă cu fruntea sus din treaba asta"