​Presa turcă a relatat pe larg despre incidentul de pe Parc des Princes, jurnaliștii fiind de părere că Sebastian Colțescu trebuie să primească o sancțiune istorică pentru rasism.

Sebastian ColtescuFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Atacat din toate părțile, Sebastian Colțescu și-a găsit și un aliat: "E un băiat bun, îl cunosc. Sper să iasă cu fruntea sus din treaba asta"

Ce spune Hurriyet

„Apărare ruşinoasă a arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu, care a dat dovadă de rasism faţă de Webo, la Paris. În apărarea sa în faţa UEFA, arbitrul de rezervă a spus: . A încercat să se justifice cu aceste cuvinte" - Hurriyet.

"Arbitrul rasist" merită o "pedeapsă istorică", scrie Ajansspor.

Părerea celor de la Milliyet

"Scandal de rasism la meciul PSG – Başakşehir! Ne-am retras de pe teren". Se facea apoi referire la "multe scandaluri" din cariera lui Sebastian Colțescu.

"Rasism în Liga Campionilor! Cuvinte scandaloase ale arbitrului român Colţescu către Pierre Webo, de la Başakşehir" - Takvim.

"O seară scandaloasă", iar Ovidiu Hațegan a "ignorat manifestările de rasism" la o partidă din România (n.r. dintre Dinamo și Steaua), scriu cei de la Sozcu.

Sabah: "De neacceptat"

"Scandal de rasism la meciul PSG – Başakşehir! De neacceptat" - Sabah.

"Felicitări, Demba Ba! L-a pus la punct pe arbitrul rasist Colţescu".

"Demba Ba s-a repezit la Colţescu şi a vorbit astfel: ‘Nu spui niciodată , spui . Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele ?’. Cuvintele lui Demba Ba au primit susţinere imensă în social media" - Akșam.

Meciul PSG vs Başakşehir a fost întrerupt în minutul 16 și va fi reluat miercuri, de la ora 19:55, dar cu o altă brigadă de arbitri.

Partida nu s-a mai reluat după ce Sebastian Colțescu i s-a adresat lui Ovidiu Hațegan folosind cuvântul "negru" atunci când s-a referit la una dintre persoanele din staff-ul echipei din Turcia.