Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism (ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Turcia), informează RMC Sport. Partida se va relua miercuri, de la ora 19:55.

Sebastian Coltescu, acuzat de rasismFoto: Captura RMC Sport

Update 8: UEFA a confirmat că meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri: ''În urma unui incident la meciul din UEFA Champions League din această seară dintre Paris Saint-Germain FC şi Istanbul Başakşehir FK, UEFA a decis în mod excepţional - în urma discuţiilor cu ambele cluburi - ca minutele rămase să se joace mâine (n. r. miercuri), cu o nouă echipă de oficiali. Ora de start a fost fixată pentru 18:55 CET (19:55 în România)'', se arată în comunicat.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediat în legătură cu incidentul.

Update 7: Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, consideră că România va avea de pierdut din cauza acestui scandal.

"Champions League, am considerat mereu a fi o competiție în care mi-a plăcut să arbitrez, în care mereu a fost cel mai bun și mai frumos fotbal. Este cea mai frumoasă competiție și mă doare sufletul să văd că niște români au pus o pată neagră pe cea mai frumoasă competitie. Pentru că exprimarea lor este inacceptabilă unei astfel de competiții. Și arbitrii noștri delegați la acest meci trebuiau să nu uite că unii oamenii pot reacționa de maniera asta și au făcut-o.

Eu sunt român, țin cu românii mei, dar când cineva se exprimă într-un mod rasist, nu pot fi de acord. Nu am văzut niciodată așa ceva. Este competiția fair-play. Nu s-a întâmplat niciodată ca o echipă să ia o astfel de hotărâre. Va avea un ecou inimaginabil în toată lumea. Este o gafă atât de mare, încât au pus o pată mare asupra țării. Vom fi judecați de alții în alt fel. Și e păcat, pentru că noi, românii, nu suntem așa. Ei, în nepregătirea lor, în inconștiența lor, ne-au adus un mare deserviciu", a spus Crăciunescu, la Digi Sport.

Update 6: FRF anunţă că aşteaptă raportul UEFA după incidentul de la meciul PSG vs Istanbul Başakşehir.

"Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă!

Federaţia Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă!", se arată într-un comunicat al FRF.

Update 5: Turcii au solicitat înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrerupt să se poată relua. Însă după ce UEFA a anunţat că Sebastian Colţescu nu va mai fi pe teren, o parte a jucătorilor echipei turce tot nu a vrut să reia partida.

Update 4: Şi Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism.

"Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului", a scris preşedintele turc, pe Twitter.

Update 3: UEFA a anunţat că meciul PSG vs Istanbul BB se va relua fără Sebastian Colţescu, acuzat de rasism de către delegaţia turcă, informează RMC Sport. Este posibil ca românul să fie înlocuit de arbitrul VAR Maurizio Mariani din Italia.

"În urma unui presupus incident care l-a implicat pe al patrulea oficial, meciul a fost suspendat temporar. După consultarea ambelor echipe, s-a convenit ca meciul să înceapă din nou cu un alt oficial. UEFA va investiga pe deplin problema şi va comunica în continuare", a precizat UEFA.

Update 2: Mehmet Muharrem Kasapoglu, ministrul turc al Sportului, a reacţionat pe Twitter: "Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir".

Turcii solicită înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrerupt de mai bine de o oră să se poată relua.

Update 1: UEFA a precizat că meciul se va relua la ora 23:00, dar, în momentul transmiterii acestei ştiri, jucătorii nu ieşiseră pe teren. Fotbaliştii campioanei Franţei aşteaptă la vestiare ca şi adversarii lor să accepte reluarea partidei, potrivit News.ro.

*sursă video: RMC Sport

Știrea inițială: ​Meciul PSG vs Istanbul BB, din etapa a șasea, ultima, a Grupei H din Champions League, arbitrat de români, a fost întrerupt. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. Partida a fost întreruptă în minutul 14.

Turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre acea persoană, potrivit lefigaro.fr.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorul Demba Ba, aflat pe banca de rezerve, a fost primul care a reacționat și l-a confruntat pe Colțescu: "De ce ai zis negru? De ce? Te-am auzit spunând asta! De ce nu spui , când vorbești despre el, spui doar acest tip? Ascultă-mă! De ce atunci când menționezi , trebuie să spui ".

Brigada română care a fost delegată la acest meci este formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.