​România și-a aflat, luni, adversarele din preliminariile pentru Mondialul din 2022, tricolorii urmând să se dueleze cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein (Grupa J). Întrebat despre șansele formației lui Mirel Rădoi, Mihai Stoichiță (directorul tehnic al FRF) este de părere că prima reprezentativă poate visa chiar la o calificare directă (locul 1, adică).

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

Ce spune Mihai Stoichiță

"Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă bați echipele de sub tine, îți câștigi dreptul la baraj. Trebuie să câștigi puncte cu formațiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda și Macedonia de Nord, sigur.

Islanda e într-o schimbare de generație, vor apărea 4-5 jucători noi față de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoaștem, iar Macedonia de Nord, într-adevăr, este o surpriză acum pe plan european, fiind calificată la Euro.

Să vedem și cum e țintarul partidelor. Contează, de exemplu, să nu ai meci în Islanda într-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate în perioada următoare.

Am încredere că putem obține locul doi, trebuie să revină la un moment dat și normalitatea în fotbalul din România. Și, de ce nu?, - putem visa chiar la o calificare directă, deși Germania este favorită certă, trebuie să o spunem" - Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, pentru gsp.ro.

De știut:

Mondialul din Qatar nu va avea loc în perioada normală cu care eram învățați (vara). Astfel, pentru a evita temperaturile extreme pe care le poate avea țara organizatoare vara, turneul final va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Cine obține calificarea la Mondialul din Qatar

Câștigătoarele celor 10 grupe de calificare vor obține biletul direct pentru Qatar.

Alte trei naționale vor ajunge la CM în urma unui dublu baraj. La acesta vor participa ocupantele locurilor 2 din grupele preliminare și cel mai bine clasate două formații din Liga Națiunilor.

În acest fel, se va ajunge la totalul de 13 locuri, atâtea câte are Europa rezervate pentru turneul final din 2022.

Cum arată grupele din preliminarii:

Grupa A: Portugalia. Serbia, Irlanda, Luxemburg. Azerbaidjan

Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo

Grupa C: Italia, Elveţia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania

Grupa D: Franţa, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Kazahstan

Grupa E: Belgia, Ţara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia

Grupa F: Danemarca, Austria, Scoţia, Israel, Insulele Feroe, Moldova

Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar

Grupa H: Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta

Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino

Grupa J: Germania, România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtestein.