​Mijlocaşul Sergiu Hanca consideră că e vremea revanşei faţă de suporteri, dar şi în faţa Islandei, după eliminarea din drumul spre EURO 2020. De asemenea, fotbalistul care evoluează în Polonia a vorbit şi despre Germania, favorita grupei J din preliminariile CM-2022.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E o grupă frumoasă, pentru că era clar că era o echipă din prima grupă valorică foarte puternică. Aceasta este Germania şi mă bucur, fiindcă am picat cu Islanda, pentru că putem să ne revanşăm pentru eşecul pe care l-am avut în semifinalele play-off-ului pentru EURO. Putem să ne revanşăm faţă de toţi cei care au crezut în noi, faţă de ţară, de suporteri, de familie, de toată lumea şi cred că e un moment prielnic pentru a face asta şi mă bucur.

Dar şi Macedonia de Nord este în grupă cu noi, au şi ei o echipă bună, s-au calificat la EURO, dacă nu mă înşel. Va fi o grupă interesantă. Va fi o grupă mişto. Cu siguranţă Germania este o forţă în momentul de faţă, toată lumea ştie ce echipă au nemţii şi s-a văzut Bayern Munchen ce a făcut. Au foarte mulţi jucători acolo, dar sunt două meciuri, tur-retur. Trebuie să fim încrezători, trebuie să avem o mentalitate foarte bună şi o atitudine ieşită din comun şi avem şi noi şansa noastră", a declarat Sergiu Hanca pentru Telekom Sport.

Hanca crede că în primul meci România ar trebui să întâlnească un adversar considerat mai slab: "Cred că ar fi cel mai bine în primul meci, indiferent pe cine întâlnim, să câştigăm, să începem bine campania, dar mi-aş dori o echipă mai slab cotată, Liechtenstein sau Armenia, pentru că avem nevoie de un start bun. Să începem cu dreptul şi să avem moral pentru celelate meciuri din grupă. Cred că obiectivul nostru trebuie să fie calificarea la Mondial, nimic altceva. Fotbalul din ziua de azi este foarte imprevizibil. Eu cred în valoarea jucătorului român, trebuie să avem o mentalitate şi o atitudine ieşite din comun. Plus că în această perioadă, cu acest Covid-19, nimic nu este sigur. Aşa că să fim sută la sută la meciurile pe care le vom disputa, să avem toţi acelaşi obiectiv şi anume calificarea la Campionatul Mondial", a mai spus Sergiu Hanca.

România face parte din Grupa J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, s-a stabilit, luni, în urma tragerii la sorţi de la Zurich. Europa va trimite la turneul final din Qatar 13 reprezentative.

Citește și: CM 2022, preliminarii: România, în grupă cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein