​Jandarmii din Timişoara au amendat 12 suporteri ai echipei ASU Politehnica Timişoara care au sărbătorit, cu torţe, vineri seara, în Piaţa Unirii din centrul oraşului, 99 de ani de la înfiinţarea clubului. Oficialii echipei de fotbal condamnă "lipsa de tact şi excesul de zel al forţelor de ordine”, potrivit News.ro.

Torte in Piata Unirii din TimisoaraFoto: Facebook - Politehnica Timisoara

Mai mulţi suporteri ai echipei de fotbal Politehnica Timişoara au sărbătorit 99 de ani de la înfiinţarea acesteia, aprinzând torţe în Piaţa Unirii din Timişoara.

"4 decembrie este o zi de referinţă în istoria Politehnicii şi implicit a Timişoarei. La fel ca în fiecare an, susţinătorii clubului nostru marchează acest eveniment în mod special. Manifestări asemănătoare s-au desfăşurat în anii trecuţi inclusiv pe malurile Canalului Bega, sau chiar pe stadionul Ştiinţa, fără a se înregistra niciodată incidente neplăcute. Anul acesta, clubul nostru, împreună cu suporterii, au dorit să marcheze cei 99 de ani de la înfiinţarea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara pe propria arenă, stadionul „Ştiinţa”, proprietatea Universităţii Politehnica Timişoara. Jucătorii echipei de seniori urmau să asiste la show-ul creat de câteva zeci de fani, începând cu ora 19.21, timp de două minute, fiind prezenţi la teren alături de antrenorul Dan Alexa şi restul staff-ului tehnic. Imagini reprezentative din istoria clubului au fost redate şi pe tabela de marcaj a arenei”, se arată într-un comunicat de presă al clubului Politehnica Timişoara.

Jandarmii i-au întâmpinat pe cei care au vrut să aniverseze pe stadion şi au oprit accesul fanilor.

"Reprezentanţii clubului Politehnica, precum şi suporterii care şi-au exprimat dorinţa să participe la acest eveniment „în familie” au fost neplăcut surprinşi să fie întâmpinaţi la baza sportivă a Universităţii Politehnica de către un efectiv impresionant de jandarmi, inclusiv trupe de intervenţie, la toate intrările stadionului „Ştiinţa”. Accesul fanilor a fost blocat pe motiv că ar fi trebuit depusă o cerere la Primăria Timişoara în care să fie explicat evenimentul. Reprezentanţii suporterilor au negociat zeci de minute cu cei de la Jandarmerie, asigurându-i că va fi respectată distanţarea fizică a celor care participă şi respectarea tuturor legilor în vigoare, mai ales că numărul participanţilor nu depăşea o sută de persoane”, mai arată sursa citată.

Cu toate acestea, suporterii au organizat un moment aniversar, în centrul oraşului.

"Suporterii clubului nostru au organizat un moment aniversar jumătate de oră mai târziu, în Piaţa Unirii, dorind să marcheze un moment important din istoria clubului. Un club care a adus mândrie Timişoarei în istoria sa de 99 de ani. Însă din păcate o acţiune în forţă a Jandarmeriei, alături de trupele speciale, au transformat un moment de sărbătoare într-un nou prilej de spectacol şi demonstraţie de forţă în faţa publicului larg”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii clubului de fotbal condamnă ferm reacţia forţelor de ordine.

”Condamnăm ferm pe această cale lipsa de tact şi excesul de zel al forţelor de ordine într-o situaţie ce nu prezintă niciun risc şi niciun potenţial de escaladare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, 12 suporteri care au participat la spectacolul pirotehnic aniversar din centrul oraşului Timişoara au fost amendaţi cu 6.250 de lei, în total.