Primul meci fără Dan Petrescu pe banca tehnică a fost unul dificil pentru CFR Cluj. ȚSKA Sofia a atacat mai mult pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", însă ardelenii au obținut în cele din urmă un punct (0-0), au fost ajutați și de AS Roma (3-1 vs Young Boys Berna) și vor merge în Elveția cu speranța calificării în 16-imile Europa League.

Jucatorii echipei CFR ClujFoto: lpf.ro
  • Pentru a se califica în 16-imi, ardelenii au nevoie de o victorie pe terenul celor de la Young Boys Berna. Partida are loc joi, 10 decembrie, de la ora 19:55.
  • Echipa clujeană a fost condusă de pe bancă de Marius Bilaşco, după ce Dan Petrescu s-a despărţit luni de CFR.

Au avut loc joi:

CFR Cluj vs ȚSKA Sofia 0-0

În minutul 85, Alexandru Chipciu a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaș galben.

AS Roma vs Young Boys Berna 3-1

Au marcat: Borja Mayoral '44, Calafiori '59, Dzeko '81 / Nsame '34

Clasament:

1. AS Roma 5 meciuri (12-2 golaveraj) 13 puncte

2. Young Boys 5 (7-6) 7

3. CFR Cluj 5 (3-8) 5

4. ŢSKA Sofia 5 (0-6) 2.

Declarații la finalul partidei:

"Cred că ne-am pierdut puţin din încredere, veneam după patru eşecuri, dar sper ca acum să ne fi revenit. S-a văzut că suntem o echipă matură, unită, sper să ne revenim. Noi trebuia să câştigăm, indiferent de rezultatul de la Roma. Ne jucăm şansa la Young Boys, cred că putem scoate o victorie acolo şi să ne calificăm. Am fost într-o pasă proastă, dar sper că am trecut de aceasta cu meciul ăsta. Nu-i plăcut că a plecat Mister, era frumos dacă am fi câştigat, să-i fi dedicat victoria. Dar asta este viaţa antrenorului", a declarat Bălgrădean la Digisport.

"Puteam câşiga meciul de astăzi dacă ne intrau ocaziile pe care le-am avut, pentru că au fost destul de clare, dar asta este, trebuie să mergem în Elveţia să dăm totul pe teren şi să câştigăm, pentru că nu am pierdut nimic încă. Nu m-a interesat cealaltă partidă, eu am fost concentrat la meci să nu luăm gol, în primul rând, şi să termin partida sănătos. Nu m-am gândit la ce se întâmplă la Roma. Am mai jucat fundaş central, şi în Belgia am jucat, nu e vorba despre ce îmi place, joc unde e nevoie de mine, unde are nevoie antrenorul de mine, unde îi ajut pe colegi. Mergem la Berna uniţi şi încrezători în victorie.

(n.r. - despre plecarea lui Dan Petrescu) Nu vreau să comentez, vreau să-i mulţumesc în numele echipei pentru că ne-a învăţat foarte multe lucruri, cu el am câştigat atâtea trofee, mie unul mi-a arătat foarte multe, fiind şi pe postul meu. Am avut ce învăţa de la el şi îi urez multă baftă! Oriunde va merge, va reuşi şi la altă echipă. Eu nu mă aşteptam (n.r. - să plece), dar aşa este fotbalul. Trebuie să mergem înainte. Şi azi, cu Borde (n.r. - Bordeianu) şi cu cine a rămas, eu cred că ne-am descurcat destul de bine.

(n.r. - despre revenirea lui Edward Iordănescu) Nu vreau să comentez, nu ştiu. Oricine va veni, noi vom da sută la sută pentru cine vine şi pentru noi, în primul rând. Şi astăzi s-a văzut că nici cei de la ŢSKA Sofia nu sunt o echipă slabă, pentru că au jucători cu calitate şi eu cred că au salarii destul de mari acolo", a declarat Manea, la Digi Sport.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic – Rondon, Păun (Carnat ’75), Pereira (Deac ’61) – Debeljuh. Antrenor: Marius Bilaşco

ŢSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare (Tiago Rodrigues ’78), Sowe, Yomov (Henrique ’77). Antrenor: Bruno Akrapovic.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Franţa, cu Amaury Delerue la centru, ajutat de asistenţii Benjamin Pages şi Aurelien Drouet şi de arbitrul de rezervă Mikael Lesage. Delegat UEFA a fost Balasz Makray, din Ungaria, iar observator de arbitri austriacul Stefan Messner.

Cele mai importante momente ale partidei dintre CFR Cluj și ȚSKA Sofia:

'90+2 Tiago trage la colțul scurt din afara careului, Bălgrădean respinge ciudat, însă CFR scapă fără gol primit.

'85 Debeljuh este înlocuit cu Vojtus.

'85 Chipciu primește al doilea cartonaș galben, după ce cade în careul advers încercând să obțină un penalti (a fost ținut de mână de Antov). Ardelenii vor juca în inferioritate numerică.

'83 Bălgrădean se lovește de Tiago, după ce iese pentru a prinde un balon.

'78 Schimbări la ȚSKA Sofia: Henrique și Tiago intră, Yomov și Sankhare ies.

'77 Vion scapă de Camora în flancul stâng, centrează foarte bine, însă Sowe ratează lovitura de cap.

'75 Păun este înlocuit cu Carnat.

'69 ȚSKA pasează frumos în apropierea careului lui Bălgrădean, Sowe șutează la colțul lung, însă Burcă respinge în ultimul moment.

'61 Pereira se accidentează și este înlocuit cu Deac.

'54 Chipciu și Geferson primesc câte un cartonaș galben, după un duel.

'49 Youga trage de la distanță, pe centrul porții, însă Bălgrădean este atent și respinge în lateral.

'33 Susic primește un cartonaș galben.

'17 Păun șutează puternic din afara careului, însă mingea trece puțin pe lângă poartă.

'12 Debeljuh profită de o pasă ratată a lui Geferson, trage la colțul scurt, dar Busatto respinge.

'5 Antov deviază superb cu călcâiul, însă mingea este respinsă de pe linia porții de Camora.

'2 Chipciu centrează perfect din lovitură liberă, Pereira reia cu capul, însă mingea cade pe plasa porții.

'1 Vion îl faultează pe Pereira și primește cartonaș galben.