Staale Solbakken este noul selecţioner al Norvegiei, el înlocuindu-l pe suedezul Lars Lagerback, sub conducerea căruia naţionala a ratat calificarea la Euro-2020, informează lequipe.fr.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Norvegia a făcut parte din Grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, alături de Austria, România şi Irlanda de Nord. Norvegienii au încheiat pe locul 2 grupa, după Austria şi înaintea României, pe care au învins-o, acasă, cu 4-0.

Meciul retur nu s-a mai disputat, fiind omologat cu 3-0, în favoarea tricolorilor, după ce Norvegia nu a făcut deplasarea la Bucureşti, din cauza pandemiei de coronavirus.

Staale Solbakken, 52 de ani, a antrenat până în octombrie echipa daneză FC Copenhaga. El a mai pregătit formaţiile HamKam, FC Koln şi Woverhampton.

Solbakken îşi va începe mandatul la 7 decembrie.

Lagerback, în vârstă de 72 de ani, a explicat că federaţia a făcut uz de o clauză prin care putea întrerupe contractul selecţionerului, valabil până la Cupa Mondială 2022.

Norvegia, care nu a mai jucat o fază finală a CE din 2000, a fost eliminată în semifinalele barajului pentru Euro-2020, de Serbia, scor 2-1, relatează News.ro.