Dinamo Kiev a rămas la cota un singur punct acumulat în actuala ediție a Champions League, formația din Ucraina fiind învinsă, scor 3-0, de Juventus la Torino. La finalul partidei, Mircea Lucescu a vorbit despre motivul care a dus la înfrângerea echipei sale.

Mircea LucescuFoto: Andrey Lukatsky / AFP / Profimedia

Rezultatele zilei de miercuri din Champions League.

Lipsa de experiență a făcut diferența

"Astăzi pe teren a existat o diferenţă de experienţă, o diferenţă de abilitate. Avem o mulţime de jucători tineri care încă învaţă şi, desigur, greşesc. Accept aceste greşeli. Dar experienţa şi îndemânarea jucătorilor de la Juventus sunt semnificativ mai mari astăzi.

Participarea noastră la Liga Campionilor din acest an este o lecţie pentru tinerii noştri. Învăţăm, dobândim experienţă. După cum am spus, în toate jocurile pe care le-am disputat până acum în această ediţie a Champions League nu am făcut-o până la capăt.

Am jucat doar 50% din ceea ce trebuia şi apoi în a doua jumătate am greşit. Nu le permit jucătorilor să se relaxeze, dar a existat o lipsă de experienţă, o lipsă de concentrare în anumite momente care au dus la aceste greşeli, iar adversarul nostru ne-a pedepsit.

Adversarul este mai experimentat, mai priceput. Strict vorbind, astăzi am jucat bine, am controlat meciul la începutul reprizei a doua, am controlat mingea. Am aşteptat să avem o ocazie de gol şi să egalăm scorul.

Dar greşelile făcute în apărare şi cât de uşor am cedat mingea adversarului la al doilea gol ne-au tăiat aripile. În toate jocurile am făcut greşeli care ne-au stricat jocul bun" - Mircea Lucescu, citat de site-ul oficial al clubului ucrainean.

  • Grupa G

Ferencvaros vs FC Barcelona 0-3

Au marcat: Griezmann ’14, Braithwaite ’21, Dembele ’28 (penalti)

Juventus Torino vs Dinamo Kiev 3-0

Au marcat: Chiesa ’21, Ronaldo ’57, Morata ‘66

La Juventus, Radu Drăguşin a intrat pe teren în minutul 69. La Dinamo Kiev, Tudor Băluţă a fost rezervă.

Meciul a fost arbitrat de Stephanie Frappart.

Clasament:

1. Barcelona (16-2) 15

2. Juventus (11-4) 12

3. Dinamo Kiev (3-13) 1

4. Ferencvaros (5-16) 1

Vor avea loc în ultima etapă:

FC Barcelona vs Juventus

Dinamo Kiev vs Ferencvaros.