Fostul fotbalist Viorel Turcu a murit, duminică, la 60 de ani din cauza unui infarct, informează pagina de Facebook a grupării din Trivale. De-a lungul carierei, Turcu a fost campion al României cu trei echipe diferite: FC Argeș, Dinamo și Steaua.

Viorel TurcuFoto: FC Arges / Facebook

Viorel Turcu

  • Născut pe 9 august 1960, în comuna Slobozia, Argeș.
  • A debutat în prima divizie a țării la doar 17 ani și 10 luni, într-un meci al Argeșului cu FC Bihor, în deplasare (sezonul 1977-1978, penultima etapă).
  • A bifat șase sezoane în tricoul Argeșului, bifând 10 goluri în 86 de partide.
  • A evoluat în șapte meciuri și pentru naționala României (un gol).
  • Campion al României în trei rânduri: cu FC Argeș (1979), Dinamo (1984) și Steaua (1987).
  • S-a retras din fotbal în 1992. A jucat de-a lungul carierei la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas.

Sursa foto: frf.ro

Ce spune Helmuth Duckadam

"Îmi stăpânesc cu greu lacrimile. Aseară (n.r. sâmbătă) am vorbit cu Viorel. Nu avea nimic. Stabilisem să ne vedem pe 1 decembrie. Acum 10 minute am primit un telefon de la băiatul sau. L-a găsit mort în pat. A făcut infarct în somn.

Acum câteva ore, Viorel era viu. I-a spus băiatului că se duce să se odihnească un pic, iar când se trezește voia să se apuce sa gătească o ciorbă. Băiatul făcuse pregătirile și s-a dus la tatăl lui să îl trezească, dar nu mai mișca. Sunt terminat. Am ținut mult la Viorel. Nu mai am cuvinte. Voi încerca să îl ajut cu tot ce pot pe băiatul său cu înmormântarea" - Helmuth Duckadam, pentru Prosport.