​Președintele clubului Napoli, Aurelio de Laurentiis, a publicat o scrisoare deschisă emoţionantă după decesul lui Diego Maradona, în care explică de ce stadionul San Paolo trebuie să poarte numele legendarului fotbalist.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dragă Diego, laşi o mărturie uriaşă despre ceea ce este un om cu toată fragilitatea, puterea, dragostea totală pentru viaţă şi pentru aproapele său. Un campion unic şi irepetabil. Slăbiciunea ta, petele tale, erorile tale sunt egale cu măreţia ta imensă de anulare în mit. S-a spus de către mulţi că asta reprezintă sinteza dintre geniu şi nesăbuinţă.

Un pictor al balonului: urme de pensulă unice de amintit în Luvrul celor mai mari artişti. Ca un Caravaggio neliniştit, ale cărui neîmblânzire şi nesăbuire sunt iertate pentru imensa lui măreţie. Cred că este corect să-i dam stadionului San Paolo numele tău, să te mai avem cu noi, ca martor al drumului excelent pe care s-a înscris această echipă. Anii tăi au fost unii de neşters în memoria napolitanilor. Simbolul unei eliberări râvnite şi al unei învieri dorite. Mulţumesc Diego, eşti şi vei rămâne cu noi toţi", a scris De Laurentiis.

Maradona a jucat la Napoli, între 1984 şi 1991. El a cucerit titlul în Serie A cu Napoli, în sezoanele 1986/1987 şi 1989/1990, singurele din istoria clubului, informează News.ro.

De la plecarea lui de la Napoli, în 1992, clubul a trecut printr-o retrogradare, în 1998, şi apoi prin faliment, în 2004, când a ajuns în liga a treia, fiind salvat şi reconstruit de Aurelio De Laurentiis.

Diego Maradona a încetat din viaţă, miercuri, la Buenos Aires, la vârsta de 60 de ani.