Juventus a jucat pentru prima dată în istoria de 123 de ani a clubului fără vreun italian în apărare sau în poartă, în meciul disputat împotriva formaţiei Ferencvaros din Liga Campionilor, informează lesoir.be.

Juventus TorinoFoto: juventus.com

În 4.371 de meciuri oficiale, Juve a avut pentru prima dată numai jucători străini în compartimentul defensiv: portarul polonez Wojciech Szczesny, fundașul dreapta columbian Juan Cuadrado, fundaşul central brazilian Danilo, fundaşul central olandez Matthijs de Ligt şi fundaşul stânga brazilian Alex Sandro, transmite News.ro.

De altfel, în echipa aliniată de antrenorul Andrea Pirlo a figurat la start numai un italian, mijlocaşul Federico Bernardeschi. Acesta din urmă a fost înlocuit de un alt italian, Federico Chiesa, în minutul 62.

Juventus a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Ferencvaros, în etapa a IV-a a Grupei G a Ligii Campionilor.

În celălalt meci al grupei, Dinamo Kiev a pierdut, acasă, scor 0-4, cu FC Barcelona. Juve şi Barca au obţinut după această etapă calificarea în optimile de finală ale competiţiei.