​Jucătorii francezi sunt stranierii cel mai bine reprezentaţi în prima divizie a campionatului României, Liga I, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

Foto:

18 jucători francezi sunt legitimaţi la cluburile din Liga I, urmaţi îndeaproape de spanioli (17) şi portughezi (14). De asemenea, sunt legitimaţi câte nouă fotbalişti croaţi, olandezi şi brazilieni, şapte italieni, câte şase din Republica Moldova, Argentina şi Grecia etc..

În al doilea eşalon valoric din România, Liga a II-a, pe primul loc la acest capitol sunt jucătorii din Republica Moldova (12), urmaţi de cei din Franţa (10), Belgia (6), Italia şi Argentina (5), Spania, Portugalia, Israel şi Ungaria (4), Austria (3) etc.

Francezii sunt cei mai numeroşi stranieri în 13 campionate, inclusiv în cele patru mari campionate din Europa altele decât Ligue 1. 47 de jucători născuţi în Franţa sunt legitimaţi în Premier League, 36 în Bundesliga, 35 în Serie A şi 30 în La Liga.

Francezii sunt cei mai numeroşi jucători străini în alte opt campionate: Belgia (primele două divizii), Bulgaria, Turcia, Elveţia, România, Qatar, Algeria şi Luxemburg.

De remarcat este faptul că nu mai puţin de 141 de fotbalişti brazilieni joacă în prima divizie portugheză, iar 106 în divizia a doua din această ţară, informează Agerpres.