A fost aproape să o părăsească pe FC Barcelona în vara acestui an, dar contractul l-a obligat să rămână pe Camp Nou. Dat ca și transferat de Manchester City, jucătorul argentinian ar avea, conform Sky Sports, ușile închise la gruparea unde tehnicianul - Pep Guardiola - tocmai și-a prelungit contractul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tot mai multe zvonuri din lumea fotbalului au dat ca aproape sigură mutarea lui Messi din nou sub comanda lui Guardiola.

City are putere financiară și foame de trofee, a se citi - câștigarea Champions League, marele vis.

Totuși, jurnaliștii de la Sky Sports vorbesc despre faptul că Lionel nu va ajunge la Manchester, iar motivele sunt prezentate pe larg.

Astfel, conform lui Semra Hunter, expert în fotbal, Messi nu este o afacere bună pentru cetățeni.

În primul rând, argentinianul va împlini 34 de ani în vara lui 2021, iar în al doilea rând este vorba despre pretențiile salariale ale atacantului.

Nu mai vorbim despre perioada slabă pe care Messi o traversează: Barca este doar o umbră în actuala ediție din La Liga, iar nici măcar decarul ei nu mai pare în stare să evite naufragiul.

Conform sursei citate, Lionel ar dori undeva la 40 de milioane de euro pe stagiune, la care s-ar adăuga taxele. Să nu uităm că este totuși criză din cauza Covid-19 și că și cele mai puternice formații din punct de vedere financiar resimt acest lucru.

Messi poate sta însă liniștit: dacă nu va alege să continue alături de catalani (există, desigur, și această variantă), are variantele PSG, Inter și chiar Juventus.

PSG are puterea să plătească un salariu precum cel al lui Messi (s-ar reface parteneriatul cu Neymar), iar Inter a visat cu ochii deschiși în ultimii ani că-l va aduce pe argentinian la Milano.