UTA Arad a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa CFR Cluj, într-un meci din etapa a XI-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, trupa lui Laszlo Balint a urcat pe poziția a cincea în clasament (17 puncte), în timp ce formația lui Dan Petrescu rămâne pe locul trei (21 puncte).

Foto:

Golul a fost marcat de Hora, în minutul 75, cu un şut de la marginea careului. Vezi aici reușita.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu (Zunic ’87), Burcă, Camora – Itu (Debeljuh ’46), Soares (Djokovic ’82), Păun – Chipciu (Costache ’72), Rondon (Vojtus ’82), Pereira. Antrenor: Dan Petrescu

UTA: Iacob – Roumpoulakou, Benga, Da Silva, Tomozei – Miculescu (Buhăcianu ’46), Roşu, Albu, Tescan (Popescu ‘90+4) – Hora (Melinte ’87), Morar (Rus ’72). Antrenor: Laszlo Balint.

Ce au declarat cei doi antrenori:

"Noi am crezut în potenţialul nostru, chiar dacă foarte multă lume nu se aştepta ca noi să câştigăm aici. Am lucrat foarte mult în ultima perioadă să remediem problemele defensive. La pauză am reuşit să-i fac pe băieţi să creadă că putem să câştigăm. Acum trebuie să sărbătorim, pentru că merităm, iar de marţi o să începem să pregătim meciul de Cupă. Avem un drum lung până să ajungem la consistenţa necesară pentru a ajunge în partea de sus a clasamentului. În prima repriză am avut momente în care parcă i-am respectat prea mult pe cei de la CFR", a spus Balint pentru posturile care transmit Liga 1.

"Echipa a jucat bine, mai ales în prima repriză s-a jucat la o poartă, am avut ocazii, am avut şi o bară. Cei de la UTA ştiu să se apere. Cred că am pierdut în pirmul rând din cauza ghinionului. Mai jucam trei zile şi mingea nu intra în poartă. Ştiam că va veni o perioadă mai grea după trei ani în care a fost totul perfect. Am prevenit că sunt probleme de lot mari, dar nu am avut capacitatea să opresc această alunecare. N-a fost meciul nostru cel mai bun, dar nu cred că scorul e ce s-a întâmplat pe teren azi. Probleme sunt. Dacă n-ar fi fost probleme astăzi am fi câştigat meciul.

În Europa nu trebuie să ne facem iluzii. Avem prioritate campionatul. Nu prea avem aşteptări la următorul meci. Astăzi era meciul pe care noi trebuia să-l câştigăm, nu joi. E clar că e groaznic să ai opt meciuri în continuare într-un timp aşa de scurt. Poate se întoarce norocul şi pe strada noastră", a spus Petrescu la posturile care transmit Liga I.

​Au avut loc în această etapă:

Poli Iași vs FC Argeș 1-1

Dinamo București vs FC Voluntari 3-0

Academica Clinceni vs FC Viitorul 1-0

FC Botoșani vs CSU Craiova 0-0

FC Hermannstadt vs Astra Giurgiu 0-1

CFR Cluj vs UTA Arad 0-1

Mai au loc în această etapă:

Chindia Târgoviște vs Sepsi Sfântu Gheorghe

Gaz Metan Mediaș vs FCSB.