​Fundaşul Gerard Pique a suferit o entorsă de gradul 3 la ligamentul lateral intern şi o leziune a ligamentului încrucişat anterior, a anunţat FC Barcelona, după ce jucătorul a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite, informează marca.com.

Gerard PiqueFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Clubul catalan nu a precizat cât va lipsi Pique de pe teren, dar publicaţia citată estimează că el nu va juca între trei şi cinci luni.

iniţial, Barca anunţase că a fotbalistul de 33 de ani suferit doar o entorsă la genunchiul drept în meciul cu Atletico Madrid din LaLiga.

De asemenea, Sergi Roberto, 28 de ani, a suferit o ruptură musculară la coapsa dreaptă şi va lipsi două luni din echipă.

În acest moment, Koeman nu poate conta pe Araujo şi Umitit, ambii accidentaţi. Astfel, Lenglet este singurul fundaş central disponibil. Antrenorul olandez va trebui să-l folosească pe linia de fund pe De Jong, aşa cum a făcut în ultimele jocuri.

În cazul lui Sergi Ronberto, el poate fi înlocuit de Sergino Dest pe postul de fundaş lateral dreapta.

Formaţia Atletico Madrid a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FC Barcelona, într-un meci din etapa a zecea a campionatului Spaniei.

Golul a fost marcat de Carrasco, în minutul 45+3.

Piquet a ieşit de pe teren în minutul 62, când a fost înlocuit de Sergino Dest, iar Sergi Roberto, în finalul meciului, dar nu a fost înlocuit pentru că antrenorul Ronald Koeman epiuzase schimbările, scrie News.ro.