Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au finalizat într-o proporţie de 90% infrastructura care va deservi competiţia fotbalistică din 2022, a anunţat vineri FIFA, scrie dpa.

CM din Qatar 2022Foto: fifa.com

Conform sursei, trei dintre cele opt stadioane sunt gata, alte trei aproape finalizate, iar două vor fi terminate anul viitor.

FIFA a indicat că în ciuda pandemiei de coronavirus, peste 100 de meciuri s-au disputat în acest an pe stadioanele finalizate în condiţii de deplină siguranţă.

FIFA a subliniat, de asemenea, beneficiul pe care îl va aduce extinderea aeroportului din Doha, dar şi metroul, în condiţiile în care fanii ar putea urmări din tribune mai mult de un meci pe zi.

Hassan Al Thawadi, secretarul general al comitetului de organizare, a indicat că toate acestea vor avea un impact şi asupra vieţii oamenilor din zonele adiacente.

În calitate de ţară gazdă a Cupei Mondiale de Fotbal din 2022, Qatarul se află în atenţia internaţională.

Această ţară a început recent să reformeze condiţiile de muncă pentru lucrătorii străini, introducând un salariu lunar minim de 1.000 de riali qatarieni (circa 275 de dolari) şi anunţând că lucrătorii străini vor putea să îşi schimbe locurile de muncă fără acordul precedentului angajator.

Cu toate acestea, Amnesty International afirmă că reformele "cel mai probabil nu vor reduce semnificativ abuzurile" şi "nu vor îmbunătăţi" condiţiile muncitorilor fără paşi suplimentari de "a consolida măsurile de protecţie şi de a garanta aplicarea legii".

Cupa Mondială din Qatar se va juca în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022, informează Agerpres.