România nu va fi la Euro 2020, iar în luna martie a anului viitor va debuta în preliminariile pentru Mondialul din Qatar (2022). Gabi Balint, fost important internațional român, nu mai crede într-o eventuală prezență a tricolorilor la turneul final de peste doi ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tricolorii au prins pe ultima sută de metri urna a doua la tragerea la sorți (în dauna Rusiei), dar nici măcar acest lucru nu-l face pe Gabi Balint să fie mai optimist.

Fostul internațional român este de părere că tricolorii nu pot emite pretenții la o calificare la Mondialul găzduit de Qatar peste 2 ani de zile.

Despre calificarea la CM 2022

"Trebuie să ne dăm seama că nu mai suntem o echipă care poate emite pretenții. Sunt sceptic și cu preliminariile, nu mai cred în calificare. Până acum am tot sperat, în momentul de față..." - Gabi Balint, pentru Digisport.

Despre retragerea și înlocuirea lui Tătărușanu

"E dorința lui, trebuie respectată. A considerat că e momentul să se retragă, în ultimul timp nici n-a jucat, poate nu i se pare corect să mai vină la echipa națională.

Trebuie să-l iei pe cel mai în formă, echipa națională n-a fost pregătită nici pentru retragerea lui Hagi la momentul potrivit. Trebuie să vină alți portari, care să se remarce.

N-aș putea spune un anume portar, trebuie să demonstreze, să joace, să aibă evoluții bune. Până în martie avem timp să urmărim. Sunt sigur că cei de la națională vor analiza, vor urmări.

Nu e nimeni de neînlocuit în niciun domeniu, asta e, că valoarea e alta, că valoarea fotbalului românesc scade din ce în ce mai mult, asta e, trebuie să ne obișnuim", a completat Gabi Balint.

Cum arată urnele pentru CM 2022 - Varianta dificilă, dar și cea mai ușoară grupă pentru România